Sa Mađarskom kao Nemci protiv Brazila

0

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović proglašen je u Budimpešti za najboljeg čuvara mreže. Stariji od braće Pijetlović je ocenio da se Srbija vratila u vrh, gde pripada i istakao da mu je drago što je konačno postao prvi golman:
– Fantastičan je osećaj, nadam se da će se ponoviti još koji put. Nadam se da ćemo nastaviti sa osvajanjem medalja, što smo prekinuli prošle sezone, ali ove godine se videlo da je to bio samo jedan loš trenutak. Vratili smo se tamo gde pripadamo, a to je sam vrh!

I treća u Beogradu

Naredno Evropsko prvenstvo biće kroz dve godine u Beogradu, a Pijetlović se nada da će "delfini" osvojiti i treću titulu uzastopno:
– Triling bi bio istorijski uspeh. To bi bilo fantastično. Na tom takmičenju mi ćemo nositi breme favorita kao nedavno Mađari. Ali, nadam se da ćemo moći da se nosimo sa tim!

Srbija je u finalu savladala Mađarsku sa 12:7, a Pijetlović je prvi put postao prvi golman reprezentacije, da bi pride bio proglašen za najboljeg golmana Evropskog prvenstva!
– Srbija je uvek imala fantastične golmane. Neću o sebi puno da pričam, ali mi je drago što sam nastavio tu tradiciju. Srbija uvek ima dva odlična golmana i samo ući u reprezentaciju kao golman je značajno!
Jedan od najuzbudljivijih okršaja na EP Srbija je odigrala protiv Crne Gore u polufinalu i uspela da preokrene rezultat i pobedi.
– Selektor Savić nam je na poluvremenu rekao samo tehničke stvari, ništa drugo. Držali smo svoju igru i znali smo da ćemo se vratiti u meč, da ćemo doći u priliku da izjednačimo. Igrali smo agresivnije druge dve četvrtine, oni su pali, slabije su igrali. Crna Gora je fantastična ekipa, mesto im je među četiri! Ta utakmica protiv Crnogoraca je nekako ostala ljudima najupečatljivija, mada je po meni to duel sa Mađarima… Dobiti Mađare ovako na Margit Sigetu slobodno možemo da kažemo da je to bila utakmica Nemačka-Brazil sa Svetskog prvenstva u fudbalu – smatra Gojko.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here