Sa Dajanom u Brčko

0

 

Dajana Kostić

Ona je za nekoliko dana intenzivnih proba mlade folkloraše iz Berlina i njihovog umetničkog rukovodioca Borivoja Lončarevića uvela u osnove nove i teške koreografije koja nosi naziv "Oganj gori", a obuhvata pesme i igre iz okoline Bele Palanke.
 

 

Folkloraši izlaze iz sale za probu znojavi i umorni, ali očigledno zadovoljni onim što upravo uče, a gošća iz Srbije kaže: "Naporno smo radili. Deci svaka čast. Ipak je trebalo za četiri dana da savladaju sve korake i da urade koreografiju. Mislim da im se dopalo. Jeste, bole ih noge, sve ih boli, ali čim se nešto dopadne, mislim da će onda da bude u najboljem redu. Sada je na ansamblu i Borisu da to doteruju i da posle izvesnog vremena, kako je dogovoreno, dođem ponovo da sve još malo ulepšamo i sredimo."
 

Sa Dajanom su izuzetno zadovoljni i berlinski folkloraši. Oni se nadaju da će bez problema proći prvu stanicu do Brčkog – folklorijadu severne Nemačke, koja se održava krajem februara u Frankfurtu na Majni. Po rečima Borivoja Lončarevića, ovo je prvi put da rade sa profesionalnim koreografom.
 

"Na početku je bilo teško, ali uskoro je išlo bolje. Prošle godine nam je za malo izmaklo učešće na evropskoj folklorijadi. Zbog toga smo tražili "jaču" koreografiju i dobrog koreografa. Dajana je svoj posao uradila najbolje što je mogla", kaže Borivoje, a njegove reči potvrđuju mladi igrači.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23. 11.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here