EPA-EFE/Alexander Kazakov
Vladimir Putin

Mirovna inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina, koju je objavio u junu, više ne važi – posle napada ukrajinskih nacionalista na Kursku oblast, Rusija ne vidi mogućnosti za pregovore sa kijevskim režimom, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski u SB UN.

Diplomata je podsetio da je Rusija u junu dala “velikodušnu ponudu” Ukrajini. Međutim, pošto je Ukrajina “izabrala eskalaciju napadom na Kursku oblast”, ​​ruska inicijativa više nije na snazi.

Poljanski je istakao da napad ukrajinske vojske na Kursku oblast najbolje negira tvrdnje ruskih međunarodnih partnera, “da je kijevski režim sklon mirnom rešavanju ukrajinske krize”:

Poljanski je izrazio uverenje da će “Ukrajina nesumnjivo gorko zažaliti” zbog napada na Kursku oblast.

– Oni koji su se nadali da će ovaj varvarski napad uneti razdor među Ruse i uplašiti ih, čine fatalnu grešku – primetio je diplomata.

Poljanski je skrenuo pažnju na činjenicu da zapadne zemlje nisu osudile akcije Ukrajine.

– Oni nastavljaju da prikrivaju odvratne zločine svojih marioneta na isti način na koji su ignorisali zločine u Donbasu osam godina – zaključio je on.

4 COMMENTS

  1. Videcemo.U pitanju je ruski diplomata, zamenik predstavnika u SB UN, jos aktivan. Sta drugo da se od njega ocekuje nego pro Putinovi stavovi. Inace mu ne gine Sibir. Pricaj kako gazda misli i kaze.

    • Bitno da si izneo stav senilnih zapadnjaka na celu sa bajdenom mozda 🤣🤣 ili bolje reci maki mali

  2. Gle Maki, postao si obsesija ovim hejterima Zapada – sto uglavnom zive na Zapadu, a ne u voljenoj i bratskoj majci Rusiji. Tamo ih nema ni za leka. Sta radite vi bre na mrskom i trulom Zapadu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here