EPA/Oleg Petrasyuk

Američke isporuke visokopreciznih bombi Kijevu potiru sve izjave Bele kuće o želji da se postigne brzo rešenje ukrajinskog sukoba, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

– Neodgovorne reči zvaničnika prosto su šokantne. Današnja potvrda da je još jedna partija dalekometne municije na putu ka kontakt-liniji, zapravo, potire sva uveravanja Bele kuće o želji da se postigne što brži završetak sukoba. Naprotiv, postupci administracije ukazuju na nameru da se produži agonija kijevskog režima. Čak i ako to znači nove žrtve, uključujući civilnog stanovništva Rusije i Ukrajine – ocenio je Antonov.

Diplomata je dodao da Rusija smatra potez američkih vlasti “svojevrsnom reakcijom na teroristički napad ukrajinskih ubica, koji su nedavno oborili ruski Il-76 sa pripadnicima ukrajinskih Oružanih snaga koristeći upravo američko oružje – sistema ‘patriot'”.

– Umesto da priznaju stravičan zločin sopstvenih “klijenata”, SAD im šalju nove smrtonosne proizvode. Na taj način, čak ne ni rečima, već delom podstiču svoje marionete na nova zverstva . naglasio je Antonov.

Ranije je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, tokom posete Kijevu, izjavila da su američki visokoprecizni projektili kopnenog baziranja (GLSDB) već na putu za Ukrajinu.

1 COMMENT

  1. To ne zeli ni Putin. Jer bi onda morao podneti racun svom narodu – sto izginu i zbog cega desetine ‘iljada grobova ruske mladosti ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here