pixabay.com
Krim

Vlast koju je postavila Rusija na Krimu objavila je u subotu da planira da proda oko 100 ukrajinskih nekretnina, uključujući i onu koja pripada ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom.

Vladimir Konstantinov, predsednik krimskog parlamenta, rekao je da će nacionalizovana imovina biti prodata “uskoro” i da su vlasti održale prvih osam javnih aukcija za imovinu ukrajinskih poslovnih ljudi.

Ugovori o prodaji iznosili su više od 815 milijuna rubalja (oko osam miliona evra), rekao je Konstantinov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Ruske vlasti na Krimu rekle su u februaru da su nacionalizovale oko 500 nekretnina na Krimu, uključujući neke koje pripadaju visokim ukrajinskim političarima i poslovnim osobama.

Krim, međunarodno priznat kao deo Ukrajine, kontroliše Moskva od 2014, kada je Rusija anektirala crnomorsko poluostrvo, osam godina pre invazije na preostali deo Ukrajine.

2 COMMENTS

  1. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija je naveo da Ukrajina nije podnela zahtev za registraciju granice od 1991. godine, pa država Ukrajina ne postoji ….
    A mi za to ne znamo!!!
    07.04.2014. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun dao je zapanjujuc‌u izjavu, čija je distribucija zabranjena u ukrajinskim medijima i na internetu. O sukobu dve zemlje razgovarano je na sednici Saveta bezbednosti UN. Iz ovoga je izvučen sledec‌i zaključak:
    Ukrajina nije registrovala svoje granice od 25. decembra 1991. godine. UN nisu registrovale granice Ukrajine kao suverene države.
    Dakle, može se pretpostaviti da Rusija ne krši svoja prava u odnosu na Ukrajinu.
    Prema Sporazumu ZND, teritorija Ukrajine je administrativni okrug SSSR-a. Dakle, niko ne može biti kriv za separatizam i nasilnu promenu ukrajinskih granica.
    Prema međunarodnom pravu, država jednostavno nema zvanično priznate granice.
    Da bi rešila ovaj problem, Ukrajina mora da završi demarkaciju granica sa susednim zemljama i dobije saglasnost susednih zemalja, uključujuc‌i Rusiju, na njihovoj zajedničkoj granici. Potrebno je sve dokumentovati i potpisati sporazume sa svim susednim zemljama.

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

  2. Wuahahahahahaha – daj bre otkaci se Vikipedije i vikipediskog recnika, Ta zna se da si ono kao pismen ali i nepismen, pa kopiras negde nesto da bi ispao pametan, pro ruski i veliki srpski patriota.
    Menjaj dilera Drazo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here