Tanjug/AP

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da Rusiju treba primorati da prisustvuje mirovnom samitu jer to, kako je naveo, neće učiniti voljno.

Podoljak je rekao za ukrajinsku TV da jedan od metoda prinude predstavljaju akcije na bojnom polju, misleći na ukrajinski upad u Kursku oblast u Rusiji.

– Jednostavni pozivi Rusiji ne funkcionišu, samo skup prinudnih mera funkcioniše – naveo je Podoljak, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, akcijama u pograničnim regionima Rusije Ukrajina rešava ključno pitanje sopstvene bezbednosti jer uništava ratnu infrastrukturu, tako da ruske snage ne mogu da napadaju udaljenije ukrajinske teritorije.

Ukrajina je saopštila, nedelju dana nakon pokretanja napada na Kursku oblast u Rusiji, da kontroliše 74 ruska naselja i da nastavlja napredovanje.

Međutim, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske trupe izgubile u jednom danu na Kurskom pravcu do 420 vojnika, a od početka napada 6. avgusta 2.030 vojnika.

Komandant specijalnih ruskih snaga Ahmat, zamenik načelnika glavnog vojno-političkog resora Ministarstva odbrane, Apti Alaudinov izjavio je da je većina ukrajinskih trupa koje su izvršile invaziju na Kursku oblast uništena, a da su sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine pod kontrolom ruske vojske, prenela je agencija Interfaks.

2 COMMENTS

  1. Onaj ko je osmislio da napadne rusku teritoriju da bi započeo pregovore je stvarno smešan lik… a još žalosnije je što su Ukrajinci u očaju pristali na to.

  2. Putina niko ne moze na nesto primorati. Duboko je zagazio. Samo ruski narod moze da ga se resi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here