Rusija: Ukrajino, ne preduzimaj vojnu silu!

0

Slavjansk i dalje pod kontrolom prorusa (Foto: Arhiva)
 

Moskva izražava zabrinutost zbog medijskih izvještaja prema kojima ukrajinske vlasti planiraju da izvrše opšti napad na pozicije pristalica federalizacije u regionima na jugoistoku Ukrajine.

 

"Ako sadašnja ukrajinska vlada preduzme takve agresivne i neodgovorne poteze, to će imati katastrofalne posledice", navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva.

 

U saopštenju se apeluje da Kijev, SAD i EU, koji su potpisnici sporazuma iz Ženeve, ne čine greške, već da trezveno procene ozbiljnost posledica moguće upotrebe sile protiv ukrajinskog naroda.

 

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* Ukrajinska vojska vežba u centru Kijeva

* Keri: NATO će braniti Ukrajinu

* "Putin može da zaustavi krizu u Ukrajini, ali…"

* Gubitak Krima skupo koštao Ukrajinu

* Ukrajina: Rusi, napadnite. Spremni smo

 

Prethodno je izvor iz sedišta glavnog štaba ukrajinske vojske saopšteno agenciji RIA "Novosti" da vlasti u Kijevu planiraju da 2. maja počne opšti napad na kontrolne punktove demonstranata na jugoistoku Ukrajine.

 

Predstavnici Rusije, SAD, EU i Ukrajine su 17. aprila u Ženevi usvojili dokument u vezi sa ukrajinskom krizom u kome se obe strene pozivaju na prekid nasilja, ekstremizam i provokacije, razoružanje nelegalnih grupa, napuštanje zauzetih zgrada i početak nacionalnog dijaloga o ustavnoj reformi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here