pixabay.com
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Rusija odlučno osuđuje napad Izraela na iransku ambasadu u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

„Smatramo da su napadi na diplomatske i konzularne objekte, čija je nepovredivost garantovana relevantnim Bečkim konvencijama, kategorički neprihvatljivi“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je posebno skrenulo pažnju na činjenicu da je napad izvršen u gusto naseljenom delu sirijske prestonice, što je stvorilo rizik od civilnih žrtava.

Takođe se naglašava da su agresivna dejstva Izraela nedopustiva i moraju biti prekinuta.

„Moskva poziva odgovorne članove međunarodne zajednice da daju procenu onoga što se dogodilo, a izraelsko rukovodstvo da odustane od provokativnih vojnih akcija na teritoriji Sirije i drugih zemalja, jer mogu da izazovu posledice po ceo region“, zaključuje se u saopštenju.

Prethodno, izraelski avioni izveli su raketni udar na zgradu u blizini iranske ambasade u Damasku, pritom je oštećena i zgrada diplomatskog predstavništva, javio je dopisnik Sputnjika. U vazdušnom napadu, ubijeno je sedmoro pripadnika Iranskog Korpusa Čuvara Islamske revolucije.

Iranski ambasador Husein Akbari je najavio žestok odgovor Teherana na napad.

2 COMMENTS

  1. Nishta novo, ustaljena praksa NATO politike, njenih drzava! Uzas! Kontiunirano male drzave ugnjetavaju. Ta politika “sile” jachega je ubijala i ubija i sad, manje drzave, isti recept gledajuci istoriju i dogadjaje unazad. Nemaju sad m.da da Ruse napadnu. Gde im je sad “bombardovanje” Rusije, kao shto su bombardovali Srbiju. Nauchili da zive parazitski, na rachun drugih, da im namecu silom svoja “pravila” ponashanja. Polako, ali ih sigurno protjeravaju i iz Africhkih drzava, njihovih kolonija. Niko ne odgovara za njihova zlodjela… UZAS!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here