Printscreen

NATO i dalje nema nikakvu agendu osim želje za sopstvenom dominacijom, ali lideri zemalja Alijanse su istrajni u svojim zabludama i biće kažnjeni zbog toga, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

On se osvrnuo na planove NATO da sarađuje sa zemljama crnomorskog regiona i Zapadnim Balkanom.

– Izaziva žaljenje to što Alijansa nema nikakvu agendu osim pitanja povezanih sa sopstvenom dominacijom ili sa težnjama da dominiraju u svetu – ocenio je Rjabkov.
Kako je dodao, tužno je što su lideri NATO „lišeni sposobnosti da gledaju u budućnost“.

– Trebalo bi da shvate, bar iz iskustva poslednjih godina, da propadaju njihovi pokušaji da svima okolo diktiraju kako da žive. Da nije te manične sklonosti ka ucenama i pritiscima, mnoge krize bi mogle biti izbegnute, uključujući glavni izvor tragedija koje se dešavaju u Ukrajini i oko nje, koji se kre, pre svega, u agresivnoj politici i agresivnoj prirodi NATO koju predvode SAD. Istrajni su u svojim zabludama, u svom sopstvenom grehu. Ali, biće kažnjeni. Mislim da će sud istorije pokazati da je ta politika osuđena na propast –  rekao je Rjabkov.

U završnoj deklaraciji samita NATO navodi se da je Zapadni Balkan od strateškog značaja za Alijansu i da će nastaviti da aktivno sarađuje sa zemljama regiona.

1 COMMENT

  1. Znamo mi da je Balkan od strateške važnosti za NATO još od 1999 kada je učinjena agresija na Srbiju i okupirana južna srpska pokrajna… samo Srbi ne odustaju od borbe za slobodom – trebali su da izuče stav Kisindzera i mekom moći da vladaju Balkanom, a ne da prave krizno žarište na Balkanu suprotstavljajući se Srbima. Sada je prošao voz – Srbi se neće smiriti dok ne povrate pod svoj suverenitet nad Kosovom i Metohijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here