commons.wikimedia/Vitaliy V. Kuzmin
Ruski vojnici

Moskva ignoriše rezoluciju Saveta bezbednosti UN o globalnom prekidu vatre tokom pandemije Covid-19, saopštila je ambasada Ukrajine u Beogradu.

Rusija ne prestaje s napadima u Donbasu, ignorišući rezoluciju Saveta bezbednosti UN usvojenu 1. jula ove godine, koja zahteva prekid ratnih dejstava i poziva na 90-dnevnu humanitarnu pauzu tokom pandemije koronavirusa, ističu u Ambasadi Ukrajine.

“Dana 3. jula oko 6 sati ujutro, 80-godišnja žena, civil, Olena Bihova poginula je usled ruskog minobacačkog napada na ukrajinsko selo Žovanka (Zajcevo). Najmanje devet ukrajinskih vojnika ranjeno je usled ruskog granatiranja od trenutka donošenja rezolucije”, saopštila je Ambasada.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba naglasio je da “Rusija mora da sledi duh i slova rezolucije Saveta bezbednosti UN i da odmah prestane sa vatrom u Donbasu”, a navodi Ambasada.

2 COMMENTS

  1. Vatra ce biti prekinuta onog momenta kad se napadaci povuku i poloze oruzje. Savet bezbednosti je doneo rezoluciju kad su se nihovi sticenici nasli u corsokaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here