Rusija i Zapad grade detektor za eskploziv

0

"Sada, otkriću tu tajnu, u okviru naučne saradnje sa vodećim zemljama – članicama zapadne zajednice, razrađujemo prototip aparata, specijalne tehničke sprave, koja će moći da detektuje eksplozivne materije na rastojanju", rekao je Rogozin za radio Ruska služba vesti, preneo je Itar-Tass.

 

Borba protiv terorizma podstiče i naučni napredak: Dmitrij Rogozin

 

Ruski diplomata je dodao da će aparat biti sličan metal-detektoru, da će otkrivati prisustvo eksploziva kod čoveka, te da neće biti nikakvog uticaja na zdravlje ljudi.
"Na taj način uspećemo da osiguramo i metro, i aerodrome, i železničke stanice", rekao je Rogozin, navodeći da će aparati biti primenjivani i u Rusiji, i u SAD i u evropskim zemljama.

"Sada tim povodom vodimo ozbiljan razgovor", dodao je stalni predstavnik Rusije pri NATO-u.

Govoreći o terorističkom napadu u moskovskom metrou, Rogozin je ocenio da bez podrške ekstremističke ilegale u megapolisima nije moguće izvršiti teroristički akt.
"Teroristički akti u Londonu sprovedeni su uz podršku te ilegale koja postoji u Londonu. Odgovarajući teroristički akti u SAD sprovodili su se kada je sama ilegala bila u SAD", rekao je ruski diplomata.

"Isto je i kod nas. Nemoguće je zamisliti da su prosto došli turisti i doneli sa sobom rančeve eksploziva i ovde to organizovali i da nema zainteresovanih osoba za destabilizaciju u zemlji", rekao je Rogozin, preneo je Interfaks.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here