Rusija i Vijetnam unapređuju saradnju

0

Ruska državna kompanija "Rosatom" je u utorak potpisala sa Elektroenergetskom korporacijom Vijetnama (EVN) memorandum o saradnji na projektu izgradnje prve atomske centrale u Vijetnamu.

 

Sem toga, ruska kompanija "Inter RAO EES" i "Petrovijetnam" su potpisali memorandum o saradnji na sektoru elektroenergetike, preneo je Itar Tas.

Vijetnamski premijer je posle razgovora sa ruskim kolegom izjavio da će Rusija isporučiti njegovoj zemlji vojne avione i prateću opremu.

 

 

Ruski premijer Vladimir Putin

"Vijetnam je potpisao ugovor o kupovini aviona i vojne tehnike uz odgovarajuću podršku ruske strane", rekao je on komentarišući danas potpisan sporazum između ruske korporacije "Rosoboroneksport" i Generalne uvozno-izvozne kompanije pri ministarstvu odbrane Vijetnama.

 

 

On je takođe naglasio da bi rusko-vijetnamska robna razmena trebalo da se u narednim godinama ušestostruči, na deset milijardi dolara. "Dogovorili smo se da intenziviramo međusobno poslovanje, kako bismo povećali vrednost dvostrane robne razmene na deset milijardi dolara u narednim godinama" rekao je on.

 

Premijeri dve zemlje su naložili nadležnim ministarstvima da reše pitanje otvaranja slobodne trgovinske zone, kako bi se omogućili što povoljniji uslovi za međusobnu trgovinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here