Rusija: Eksplozija u hidroelektrani, dvoje mrtvih

0

 

Hidroelektrana u Nižnjekamsku
 

"Prema prvom izveštaju smrtno je stradao poslovođa (46), ali kada se dim razišao pronađeno je drugo beživotno telo, a deset ljudi koji su imali različite povrede, hospitalizovani su u Naberežnje Čelnji", rekla je Sabirova za rusku agenciju Itar Tass.

 

Prema njenim rečima, hidroelektarna normalno radi, a istraga o havariji je u toku. Prema prvim informacijama, eksplodirao je kompresor u prostoru gde su se nalaze turbine, a uzrok havarije se utvrđuje, naveli su iz nadležnog ruskog Istražnog komiteta.

 

U 16.30 sati po moskovskom vremenu javljeno je vatrogascima o jakoj eksploziji u hidroelektrani, što je uzrokovalo pojavu debelog oblaka dima. Dim se pojavio u prostoriji gde su turbine, oko 10 minuta pre eksplozije, prenela je agencija AP.

 

Prema navodi američke agencije, poginuli su poslovođa i jedan vatrogasac, koji je pao s visine tokom spasavanja, u kome je učestvovalo 45 vatrogasaca, spasilaca i lekari hitne pomoći.

 

Hidroelektrana Nižnjekamsk izgrađena je pre 31 godinu u regionu Tatarstana, udaljenog oko hiljadu kilometara istočno od Moskve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here