Rusi pobili pobunjenike u Dagestanu

0

Služba ruske FSB je odradila dobar posao u sukobu sa pobunjenicima
 

U saopštenju se navodi da su Marat Kurbanov, poznat kao "Emir Dagestana" i još dva pobunjenika, ubijeni u blizini sela Šamkal u Dagestanu dok su prevozili eksploziv u automobilu. FSB navodi da je Kurbanov postavljen za "Emira Dagestana" pošto je njegov prethodnik Umalat Magomedov ubijen u decembru pod sličnim okolnostima.

 

U saopštenju se navodi i da su snage bezbednosti u drugoj akciji ubile i Madrida Begova, bivšeg pripadnika ruskih specijalnih snaga policije, koji se odmetnuo i pridružio pobunjenicima. Begov, koji je bio je lider terorističke grupe Makačkale i Šamkale, ubijen je u privatnoj kuću u dagestanskoj prestonici Makačkali, rekao je portparol ruske policije. Isti izvor navodi da je Begov učestvovao u prošlogodišnjem napadu na dagestanskog pripadnika bezbednosti u Makačkali.

 

Sedam policajaca je ubijeno, a 20 povređeno u Dagestanu 6. januara, kada je bombaš samoubica na punktu saobraćajne policije aktivirao automobil pun eksploziva. Posle ovog napada ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da "bandite treba eliminisati".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here