Ruše vlast za račun sveta

0

Nikola Špirić

Visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nikola Špirić optužio je opoziciju u Republici Srpskoj da radi po nalogu međunarodne zajednice kako bi oborila sadašnju vlast u tom entitetu.

ŠAROVIĆ: Gluposti!
Potpredsednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović je Špirićeve tvrdnje ocenio kao "najobičnije gluposti", ističući da je SDS osnivač RS i da su joj interesi građana tog entiteta uvek na prvom mestu.
Šarović je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da Špirić mesecima širi teorije zavere.
– To nije manir SDS-a ni sada, a ni posle. Nećemo huškati bilo koga na bilo šta – zaključio je Šarović.

 

Špirić je upozorio da u BiH ne treba da se desi ono što se desilo u Ukrajini i nekim drugim zemljama.
– Nismo mi u Bijafri da ne vidimo kako se radi sa opozicijom u regionu i ne bih da doživimo vremena da se sa opozicijom radi kao što se radilo u Ukrajini, Libiji… – kazao je on na konferenciji za novinare.
Špirić tvrdi da je međunarodna zajednica kreirala čak i opozicione izborne liste, ističući da ona "želi da bude što konfuznija situacija, jer je u tim slučajevima i arbitraža međunarodne zajednice jača".
On je pozvao opoziciju na saradnju, navodeći da je u saradnji, a ne "produbljivanju jaza i mržnje" rešenje za budućnost RS.
On je ponovio svoju raniju tezu o tome da su februarske demonstracije građana u BiH pripremane u centrima za obuku u inostranstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here