Youtube/Printscreen

Fudbaleri Rumunije posle prekida u Bukureštu savladali su Kosovo rezultatom 2:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zbog skandiranja rumunskih navijača „Srbija, Srbija“ i istaknutog transparenta „Kosovo je Srbija“ utakmica u Bukureštu bila je prekinuta, a kada je nastavljena kosovski reprezentativci nisu uspevali da zaprete Rumunima.

Domaći tim bio je bolji, a imali su i olakšavajuću okolnost jer je Murići, reprezentativac Kosova dobio crveni karton krajem prvog poluvremena.

Dugo je Rumunima trebalo da daju gol, a onda je mrežu zatresao Stanču u 83. minutu i tako se iskupio za promašeni penal 20 minuta pre toga.

Drugi gol postigao je Mihaila u 93. minutu, a taj pogodak doneo je konačan rezultat koji je Kosovo posle šestog kola ostavio na šestom mestu grupe I, dok je Rumunija druga posle Švajcarske.

Rumunski navijači ne propuštaju priliku da istaknu da je ta država podrška Srbiji i da je jedna od pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisno Kosovo. Uz Rumuniju to su još i Kipar, Grčka, Španija i Slovačka.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here