Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 09. 09.

Muzički program: Uporno dozivanje anđela – priča o Bori i Ribljoj čorbi

Film o tragu koji je Bora Đorđević sa saradnicima ostavio na muzičkoj sceni Srbije, ali i na prostoru bivše Jugoslavije. “Svesno ili ne, Bora Đorđević je za vreme svoje dugogodišnje karijere u arhivama RTS-a ostavio trenutke koji se mogu povezati u celinu“, kaže Slobodan Simojlović, režiser i scenarista filma.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 10. 09.

SAT: Ko to vaspitava decu u saobraćaju?

Počinje nova školska godina, a to znači da će se ovih dana svi baviti dečijom bezbednošću. Međutim, da li bezbednost dece zavisi od zakona, da li zavisi od kampanja i reklama, možda od škole, ili zavisi od nečeg sasvim drugog? Današnja emisija SAT želi da iz drugog ugla sagleda problem i pruži odgovor koji će mnoge naljutiti, mnoge naterati da komentarišu, ali ćemo konačno pogledati istini u oči.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 11. 09.

Arhivski program: Trag u vremenu: Jezik i idenitet

Prof. Đorđe Kostić pesnik, istraživač, lingvista u razgovoru sa autorkom Vidom Tomić govori o tome kako jezik i pismo jednog naroda utiču na formiranje mentaliteta ličnosti, pa preko toga i na stvaranje identiteta naroda čiji je to maternji jezik. Posebno je zanimljivo kako maternji a kako naučeni jezik utiču na stvaralaštvo, posebno na poeziju.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 12. 09.

Šarenica: Od Stopanje do Morave

Posle kraće pauze ekipa Šarenice ponovo sa vama.

Lutamo sa Lutajućim putnikom, od Stopanje i još jedne Pečenjijade, preko Ljubičeva do srednjovekovne viteške bajke na Kalemegdanu i još jedne čarobne sezone Teatrijuma. Sa prijateljima iz Čačka još jedan krug druženja počinjemo na Moravi, pa vožnjom trimaranom usecima Ovčarsko-Kablarske klisure, preko zanimljivih priča vrednih domaćina do Devojke iz grada i Legata Sonje Savić.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 13.09.

Zabavni program: Stigni me ako znaš (6. ciklus)

Ovog septembra, na male ekrane se vratila vaša omiljena trka znanja, kviz “Stigni me ako znaš” koji se već pet godina nalazi u vrhu gledanosti. Pred Kristinu Radenković ponovo će stati najbolje kviz igračice i najbolji kviz igrači koje Srbija ima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 14.09.

Bioskop: Varljivo leto ‘68

U leto 1968. godine maturant Petar, stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma. Potreba da konačno nađe “ženu svog života” dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 15. 09.

Serijski program: Senke nad Balkanom

Serija je smeštena između dva svetska rata u Kraljevini Jugoslaviji i prati priču dva inspektora beogradske policije, koji, neposredno pred Atentat u Narodnoj skupštini 1928. pokušavaju da reše misteriju ritualnih ubistava koja potresaju javnost. Zaplet počinje na jednom maskenbalu, na kome je okupljen sav „krem“ Beograda i na kome se događa svirepo i veoma neobično ubistvo.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here