Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 5. 8.

Serijski program: Senke nad Balkanom, prva sezona

Radnja serije smeštena je u Beograd između dva svetska rata. Nakon ubistva sveštenika dolazi do nereda u gradu u kome vladaju visoka politika, lokalni interesi, novac, kriminal i moć. Serija prati dva policijska inspektora, Andru Tanasijevića Taneta i Stanka Pletikosića, koji žele da razreše seriju žrtvenih ubistava koja su potresla Beograd. Reditelj Dragan Bjelogrlić, scenaristi Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Stevan Koprivica. Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić i drugi.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 6. 8.

Do detalja: Zoran Kostić Cane

Povodom knjige pesama “Ukrštene reči” gost emisije je autor knjige, rok muzičar Zoran Kostić Cane. Za emisiju Do detalja Zoran Kostić Cane govori o knjigama koje su uticale na njega, o dahu i ritmu koji određuju njegove stihove, o tome zašto su ljubav i smrt večite teme… U razgovoru učestvuje i književna kritičarka dr Vesna Trijić.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 7. 8.

Buč Kesidi, koncert

Izbor pesama sa koncerta grupe Buč Kesidi, održanog u Beogradu na Stadionu Tašmajdan 16. septembra 2023. godine. Buč Kesidi je srpska muzička grupa iz Pančeva, nastala 2013. godine, a čine je gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica. Oba člana benda doprinose pisanju muzike i tekstova, a njihova muzika se najbliže uklapa u žanr indi roka.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 8. 8.

Izbor iz radio programa: Put svile – Antiparos

Mnogi posetioci ovog ostrva pokušavali su da odgonetnu šta je to što ih tako neodoljivo privlači da mu se decenijama vraćaju. Neki su odgovor našli u šećerno belim, skrivenim plažama, bajkovitim crkvama, a neki u serotoninskim bombama kojima ih snabdevaju salate od hobotnice.

Zvučni ram za upoznavanje ove oaze vedrine u PUTU SVILE pružiće radovi sa albuma Greekadelia Kristi Stasinopulu i Statisa Kaliviotisa.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 9. 8.

Neko me ipak čeka, film

U filmu “Neko me ipak čeka” iz ovog vremena, kroz prozor današnjeg turobnog i složenog trenutka, četiri žene bore se za svoj stav, svoj integritet, svoje dostojanstvo i svoje pravo na odluku na pitanje: roditi ili ugasiti novi život? Film se sastoji od tri povezane priče – Hol, Put i Voda.

TV film “Neko me ipak čeka” snimljen je po scenariju Duška Premovića u režiji Marka Novakovića. Glavne uloge u filmu “Neko me ipak čeka” tumače: Anica Dobra, Nada Šargin, Mirjana Karanović, Dušanka Stojanović, Marija Vicković i Ljiljana Stjepanović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 10. 8.

Bili smo prvaci sveta, dokumentarna serija

Dokumentarna serija “Bili smo prvaci sveta” svedoči o tome kako je nastala čuvena jugoslovenska škola košarke. Kroz sećanja četvorice njenih utemeljivača – Nebojše Popovića, Bore Stankovića, Radomira Šapera i Aleksandra Nikolića – kroz njihovo sazrevanje i zaljubljivanje u košarku, prikazano je i stasavanje ideje koja ih je ujedinila i od njih napravila svetski priznate legende sporta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 11. 8.

Serijski program: Koreni

Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga. U mnoštvu motiva i tema posebno se izdvajaju motiv porodice i porodičnog sukoba između očeva i sinova, porodično poreklo i problem identiteta, održavanje kultova srpske nacionalne mitologije, politički sukobi koji dovode do narodnog i porodičnog raskola i iskorišćavanje srpskog seljaštva za niske političke pobune, oblikovanje srpskih intelektualaca školovanih u inostranstvu…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here