Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 29. 07.

Oko magazin: Bogdan

Novo izdanje emisije Oko magazin posvećeno je Bogdanu Bogdanoviću, zvezdi NBA lige i kapitenu Košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. O njegovom detinjstvu, odrastanju na Mirijevu, ali i o teorijama ko je najzaslužniji za njegov svetski uspeh – govore Bogdanovi treneri i njegova sestra, naposletku i sam Bogdanović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 30. 07.

SAT: Putovanje danju ili noću, ko je u pravu?

Kroz nekoliko situacija iz realnog saobraćaja ekipa emisije SAT ovog puta ispituje da li je bolje putovati danju ili noću. Videćete zašto neki tvrde da noću bolje pretiču, koliko tačno danju ima više automobila na putu, čak ćete i saznati da li automobil više troši kada ima zatvorene prozore i uključenu klimu ili obratno…Pored toga, videćete i specijalni test koji tačno meri koliko umor utiče na vozačke sposobnosti.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 31. 07.

Dokumentarni program: Duga resa

Članovi Umetničke grupe Škart, Dragan Protić Prota i Đorđe Balmazović Žole, su od 2013. do 2021. putovali po gradovima i mestima širom nekadašnje Jugoslavije da bi snimili film o tome koliko pažnje ljudi posvećuju jednom sporednom i dekorativnom detalju u kući – resama.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 01. 08.

Izbor iz radio programa: Jugoslovenske olimpijske legende

Serija razgovora pod nazivom „Jugoslovenske olimpijske legende“ podseća na sportiste koji su osvajali olimpijska odličja tokom trajanja sve tri Jugoslavije. Razgovore je vodio čuveni radio voditelj Svetislav Vuković.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 02. 08.

Gastronomad: Ohridska pastrmka iz Radožde

Podno planine Jablanice, na nadmorskoj visini od 700 metara, selo Radožda “priklješteno“ je između Ohridskog jezera i strmih brda. Poslednje je naseljeno mesto na zapadnoj strani jezera, pre albanske granice. Dovoljan razlog da naš gastronomad Katarina Petrović Kaja poseti ovo bajkovito mesto jeste da se okuša u pripremanju čuvene ohridske pastrmke.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 03. 08.

Bioskop: Hvala što si to podelio sa nama

Film je romantična komedija koja prati tri različita muškarca koji pokušavaju da se izbore sa izazovima u svom okruženju dok se zajednički bore sa istim neprijateljem – zavisnošću od seksa. Adam, živi uzdržano već pet godina zahvaljujući pomoći svog mentora, nekadašnjeg zavisnika. Novopridošli Nil (Džoš Gad) traži Adamovu pomoć, ali uprkos tome nastavlja da uznemirava žene. Da li je ovim momcima zapravo potrebna ljubav?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 04. 08.

Serijski program: Jutro će promeniti sve

Ovo je priča o mladim ljudima iz Beograda koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, ali nisu oformili porodice, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i „svojim mestom“ u svetu…Naši likovi pokušavaju da redefinišu svoje prijateljske i emotivne odnose i shvate “kuda dalje”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here