Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 22. 07.

Oko: Atentat na Trampa – hoće li Amerika preživeti?

Da li SAD dvadesetih 21. veka liči na Sovjetski Savez iz osamdesetih prošlog stoleća. Donald Tramp je pukom srećom preživeo, hoće li i Amerika? Da li Amerika dvadesetih ovog veka liči na Sovjetski Savez iz osamdesetih prošlog stoleća? Šta nas još čeka do 5. novembra kada su izbori? I kako će sve to da utiče na nas tj.ostatak sveta?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 23. 07.

Iz senke prošlosti: Damjan Branković

Ko je bio Damjan Branković, čovek koji je saznavao takve tajne kao što su odluka Austrougarske da anektira Bosnu i Hercegovinu 1908. i da su se Franc Ferdinand i nemački car Vilhelm 2. dogovorili da Austrija ima slobodne ruke da odredi vreme i povod za napad na Srbiju, pre nego što je to iko znao u Srbiji, ali i u Evropi. Govorio je šest jezika. Čitao je u originalu Getea, Šilera, Fihtea, Šelinga, Dekarta, Monteskijea, Voltera…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 24. 07.

SAT: Patrola kroz novi tunel i put do Crne Gore

Ekipa emisije SAT nastavlja sa svojim letnjim patrolama. Ovoga puta vode vas potpuno novim putem do Kotora u Crnoj Gori. Nedavno je probijen tunel koji vodi od Berana do Kolašina i time je znatno skraćen put za sve one koji putuju iz centralne i istočne Srbije. Videćete kako na najbezbedniji način da stignete do primorja dalje preko Berana, Kolašina, crnogorskog auto-puta, Podgorice, Budve sve do Kotora.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 25. 07.

Gastronomad: Američki sudar kultura na tanjiru

Sjedinjene Američke Države čine veliko prostranstvo sa dosta raznolikosti – od vruće Floride do ledene Aljaske. Novi talasi doseljenika doneli su nove recepte, a robovi iz Afrike su sa sobom doneli bamije, kikiriki i pirinač. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja priprema nam američke klasike – hamburgere i pitu sa puterom od kikirikija.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 26. 07.

Sportski program: Bili smo prvaci sveta

Dokumentarna serija “Bili smo prvaci sveta” svedoči o tome kako je nastala čuvena jugoslovenska škola košarke. Kroz sećanja četvorice njenih utemeljivača – Nebojše Popovića, Bore Stankovića, Radomira Šapera i Aleksandra Nikolića – kroz njihovo sazrevanje i zaljubljivanje u košarku, prikazano je i stasavanje ideje koja ih je ujedinila i od njih napravila svetski priznate legende sporta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 27. 07.

Bioskop: Kći čuvarke istine

Vladajuća porodica imaginarnog srednjovekovnog Dunarka u Danskoj je ubijena, a zakoniti naslednik osumničen je da je izvršio ubistvo. Da bi se utvrdila krivica u pomoć pozivaju Melusinu, Čuvarku istine, ženu koja ima moć da pogledom prozre u dušu čoveka i sazna istinu o njemu. Ali, Melusina je namamljena u Dunark pod lažnim izgovorom, pa je, da ne bi koristila svoj dar, odmah zarobljena. . .

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 28. 07.

Serijski program: Kamiondžije D.O.O. 1. sezona
Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote. Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije “Kamiondžije” odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here