Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 21. 10.

Oko magazin: 90 godina kasnije – ko je i kako ubio Kralja Aleksandra

“Sada je isuviše kasno, moramo se držati programa.” Tu rečenicu, kažu svedoci, izgovorio je Kralj Aleksandar pre nego što je sa broda Dubrovnik kročio na francusko tlo sunčanog popodneva 9. oktobra 1934. Jugoslovenski obaveštajac Vladeta Milićević otkrio je plan ustaša i VMRO-a, kralju je navodno saopšteno da ga atentatrori čekaju u Marseju.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 22. 10.

Dokumentarni program: Jedan drugačiji svet

Ko je i kako gradio fabrike tokom socijalizma i samoupravaljanja u Jugoslaviji? Kakvi su bili uslovi rada? U kakvoj atmosferi se radilo? Da li su radni kolektivi bili nešto više od obične proizvodne sredine? To su pitanja čiji nas odgovori uvode u priču jednog drugačijeg sveta koji često nazivamo jugoslovenskim.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 23. 10.

Muzički program: Veliko finale – Lačni Franc

Kultna slovenačka grupa Lačni Franc, predvođena pevačem Zoranom Predinom, 1. oktobra 2022. je nastupila u Domu omladine pred beogradskom publikom u okviru oproštajne serije regionalnih koncerata. U ispunjenoj dvorani Amerikana, Predin i podmlađena, odlično usvirana postava Lačnog Franca, koja je na okupu poslednjih nekoliko godina, predstavili su publici izbor pesama sa 13 albuma, koje je ovaj bend objavio od osnivanja 1979. godine u Mariboru do danas.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 24. 10.

Bunt rok turneja 2024: Hercegnovski strip festival

U nastavku ovogodišnje Bunt rok turneje, jedan od najlepših i najvažnijih festivala održan je početkom septembra u Herceg Novom. Bez obzira da li ste prvi put tamo došli ili sedmi (kao ekipa Bunta) – na Hercegnovskom strip festivalu ćete se osećati prihvaćeno i kao član jedne velike porodice, koja živi za umetnost. Svakog septembra, Herceg Novi je svetski centar devete umetnosti – stripa.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 25.10.

SAT: Kako da postanete deo izbora za Srpski automobilski trofej

Sve one koje zanimaju automobili i praktično bi želeli da budu deo žirija koji ocenjuje vozila, obradovaće detaljne informacije kako mogu da se prijave za “Srpski automobilski trofej”, jedini izbor gde gledaoci ravnopravno učestvuju sa stručnim žirijem.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 26.10.

Bioskop: Neka druga žena

Ubistvo poznatog ginekologa dogodilo se pod neobičnim okolnostima. Vrata doktorovog stana bila su otvorena, a inspektori su našli u radnoj sobi injekciju i tečnost iz razbijenih ampula morfijuma…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 27. 10.

Serijski program: Ubice mog oca 1. sezona

Radnja serije počinje kada glavni junak, mladi inspektor beogradske policije Aleksandar Jakovljević, uprkos svom problematičnom ponašanju, dobija važan slučaj – ubijena je kćerka jedinica uglednog čoveka čija firma gradi najveći stambeno-poslovni kompleks u regionu. Istraga ide i u tom smeru ali, Aleksandar iako rastrzan svojim problemima, ništa ne ostavlja slučaju…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here