Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 02. 09.

Fantastična planeta 2.sezona: Ekstremna planeta

Nova sezona dokumentarnog serijala “Fantastična planeta” otkriva najskrivenije delove naše planete. Njen autor Vladimir Banić je obišao je sve poznate kontinente i razgovarao s više od dve stotine sagovornika. Saznaćemo, između ostalog, kako na plutajućim ostrvima na jezeru Titikaka živi Uros narod, a kako narodi iz Amazona; Zatim, kako su u Argentini pacijenti psihijatrijske bolnice pokrenuli radio stanicu koja je postala najpopularnija u zemlji…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 03. 09.

Oko magazin: Otpisani – Los Anđeles u okupiranom Beogradu

U nedelji kada je najavljeno emitovanje serije Otpisani, pre 50 godina, TV revija napisala je tekst o fantastičnim dečacima koje će publika gledati u jesen 1974. godine. Na pedesetu godišnjicu od prikazivanja serije Otpisani, za Oko magazin govore: Voja Brajović, Zlata Numanagić, Vojislav Pantić, Boris Miljković, Rade Ristanović, Radosav Tucović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 04. 09.

Arhivski program: Stripomanija

Radio-televizija Beograd je 1983. godine u svojim progresivnim i stvaralačkim godinama predstavila seriju Stripomanija kroz koju su odrasle mnoge generacije. U okviru tadašnje Školske redakcije, urednica Vinka Matijašić, reditelj Milan Peca Nikolić koji je sa Zoranom Stanojevićem bio i scenarista, napravili su nezaboravnu igranu priču o istoriji stripa.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 05. 09.

Dozvolite,…: Cerska bitka – vojnička priča

Kako je srpska vojska pobedila neprijatelja na Ceru 1914; ko su bili srpski vojnici, podoficiri i oficiri u Cerskoj bici? Kakvu su opremu imali, koliko su bili školovani i obučeni za rat i kakva je bila njihova vojna veština? Na ta pitanja odgovara prof. dr Aleksandar Životić, istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu približavajući tako vojničku priču sa Cera iz 1914. godine.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 06.09.

SAT: Ko je bolji – Mercedes, Audi ili BMV?

U današnjoj emisiji SAT na uporednom testu našla su se tri automobila za koje se na ovim prostorima kaže da su čuveno “balkansko sveto trojstvo”, tačnije Mercedes “E-klase”, BMW “serija 5” i Audi “A6”. Iako se ovakvi testovi obično završavaju diplomatski, “svi su pobednici”, ovog puta to neće biti slučaj.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 07.09.

Bioskop: Maj nejm iz Mitar

Grupa crnogorskih iseljenika nalazi se na brodu „Dante Aligijeri“ kojim odlaze u Ameriku, u pečalbu, u doba velike ekonomske krize. Vreme na brodu mladi iseljenici koriste kako bi naučili engleski jezik. I dok putovanje traje, započinje težak put osvešćenja kojim će ovi ljudi, odvojeni od matice i prepušteni nepoznatom svetu. Ovo je setna komedija koja pored oslikavanja mentaliteta pruža i oporu sliku života i snalaženja u tuđini.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 08. 09.

Serijski program: Jagodići

Tokom Poklada, za vreme seoske slave, gazda Jovan Jagodić doživljava tragediju. Njegova žena Milica umire pod nejasnim okolnostima. Prošlo je godinu dana od Miličine smrti. Iz Pariza se vraća mlađi brat Branko. Za ovih godinu dana na kaštelu se mnogo toga izmenilo.Ali u ubrzo zatim, u Petrovgrad je stigao i misteriozni bečki policajac, inspektor Oto Kunc koji započinje svoju istragu. Približavaju se ovogodišnje seoske Poklade…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here