Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 14. 10.

Izbor iz radio programa: Sportski spomenar: Vek sporta na Radio Beogradu

Prošao je tačno vek od kada je Radio Beograd počeo emitovanje. To je povod što je Sportski spomenar posvećen veku sportskih sadržaja na radiju. Između ostalog biće reči o prvom prenosu obavljenom 7. aprila 1929. sa fudbalske utakmice BSK-Jugoslavija, kao i o prvom prenosu sportskog događaja posle Drugog svetskog rata, 23. decembra 1945. sa utakmice fudbalera Crvene zvezde i sovjetskog CDK, današnjeg moskovskog Spartaka.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 15. 10.

Gastronomad: Čizkejk

U prvoj epizodi 14. sezone Nikola Vučković, kao novi gastronomad, otkriva na novi recept za čizkejk sa kozjim sirom. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 16. 10.

SAT: Ko stoji iza domaćeg trkačkog filma?

Ekipa emisije SAT imala je priliku da ugosti glumce novog filmskog ostvarenja “Prva klasa – pun gas” koje od 15. oktobra stiže u domaće bioskope. Mnogi bi rekli da je to nezvanični naslednik kultnog filma “Nacionalna klasa”. Ipak, da li je to zaista tako, saznaćete iz prve ruke.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 17. 10.

TV lica… kao sav normalan svet: Gost Josipa Lisac

Snimanje emisije počelo je u Botaničkoj bašti na koncertu na kome je u toku grmljavine publika ostala da sedi ne želeći da se završi nastup jedne od najpoznatijih pevačica na ovim prostorima. Popularna Lisica osvrnula se na prvi nastup u našem gradu kada je imala samo 16 godina i rekla da je Beograd oduvek znao šta je dobra muzika.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 18. 10.

Oko magazin: Kamena devojka – Podzemni grad Karađorđevića

Iza jednih metalnih vrata, u Malom Zvorniku, otkriva se tajna skrivana osam decenija. Pod šifrom “Kamena devojka” ceo jedan grad uklesan je ispod stene. To je grad građen po nalogu Aleksandra Prvog Karađorđevića. Na 5000 metara kvadratnih nalazi se 75 prostorija i kilometar i po hodnika. Međutim, kakav bi to tajni grad bio da ne krije još neke tajne?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 19. 10.

Bioskop: I Bog stvori kafansku pevačicu

U specijalnoj atmosferi kafane, u gradiću kraj brane na Đerdapu, rodila se ljubav između lepe kafanske pevačice, opterećene prošlošću i ozbiljnog radnika, zaposlenog na gradilištu hidrocentrale.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 20. 10.

Serijski program: Senke nad Balkanom

Dramski triler, sa istorijskom fikcijom čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Serija se odigrava između dva svetska rata u Kraljevini Jugoslaviji i prati priču dva inspektora beogradske policije, koji, neposredno pred Atentat u Narodnoj skupštini 1928. pokušavaju da reše misteriju ritualnih ubistava koja potresaju javnost.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here