ATAImages
Momčilo Bajagić Bajaga

Rok sastav Bajaga i Instrukturi priredio je spektakularnu noć za svoje fanove na beogradskom Ušću u okviru turneje “Samo nam je ljubav potrebna” kojom su obeležili četiri decenije postojanja. Bajaga i Instruktori su kročili na scenu i izveli pesmu “Ovo je grad”, a publika u kojoj su bile sve generacije ih je dočekala ovacijama i vriskom.

– Beograde, hvala što ste došli na 40 godina Bajage i Instruktora. Vi znate koliko mi volimo Beograd – rekao je Momčilo Bajagić Bajaga, koji je potom izveo pesmu “Zmaj od noćaja”.

Usledila je pesma “Sa druge strane jastuka” sa istoimenog albuma koji je snimio 1985. godine, a koji su producirali Kornelije Kovač i Saša Habić. Ređali su se hitovi “Berlin”, “Marlena”, “Poljubi me”, “Tekila gerila” sa albuma “Pozitivna geografija” kojim je Bajaga debitovao 1984. godine i započeo solo karijeru. Publika je uglas pevala uz pesmu “Godine prolaze”. Među pesmama koje su obeležile njegovu bogatu diskografiju bile su i “Red i mir”, “Još te volim”..

U jednom trenutku, Bajaga je prekinuo koncert, obratio se kolegi i prijatelju, rokeru Bori Đorđeviću, koji se trenutno bori za život u bolnici u Ljubljani. Bajaga mu je posvetio pesmu “Kad hodaš”, a pre toga je poručio i uputio dirljive reči Bori Čorbi.

– Ovu pesmu sviramo za našeg dragog Boru, za dobro zdravlje – rekao je Bajaga, a publika je briznula u plač i zapevala uglas.

Inače, hit “Kada hodaš” koji je Bora otpevao na albumu “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” iz 1984. godine, a prvobitno je bila singl uz “Priča o Žiki Živcu”, proglašena je jednom od najlepših balada, a koliko je moćna govori i činjenica da je Bajaga uvrstio na svoj lajv album iz 1989. godine “Neka svemir čuje nemir”.

Drugi deo koncerta obeležile su pesme “Lepa Janja, ribareva kći”, “Na vrhovima prstiju”, “Život je nekad siv, nekad žut”, “Kad moje uši čuju”…

Pesmu “220 u voltima” Bajaga je izveo uz članove prve postavke benda, Miroslava Cvetkovića Cveleta i Vladimira Negovanovića Neleta, dok je pesmu “Jahači magle” izveo u duetu sa Dejanom Cukićem. Usledila je bravura Aleksandra Loknera, a Bajaga i ekipa su izveli “Veselu pesmu”. Posle drugog bisa, za sam kraj, Bajaga i Instruktori su izvoli “Samo nam je ljubav potrebna”, a proslava je završena vatrometom.

Sudeći po tome da je prodato gotovo 50.000 karata bio je to najveći Bajagin koncert do sada.

Brojne poznate ličnosti

U publici na Ušću bilo je i brojnih poznatih glumaca kao što su Stevan Piale, Gordan Kičić, Tamara Dragičević, Petar Benčina i drugi. Mogli su se videti transparenti poput: “Bajaga, sjajan si”, ali i maske sa likom ovog muzičara.

Bajaga i Instruktori turnejom pod nazivom “Samo nam je ljubav potrebna” obeležavaju 40 godina rada, a pred beogradsku publiku izašli su nakon što su se svi zagrejali uz predgrupe Artan Lili, Dram, kao i Kralj Čačka, koji su zagrejali atmosferu, pre izlaska legendarnih rokera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here