Foto: Tanjug/AP
FK Liverpul

Fudbaleri Liverpula pobedili su Aston Vilu kod kuće sa 1:0 u 16. kolu Premijer lige i nastavili poteru za liderom Mančester Sitijem. Na istom putu je i trećeplasirani Čelsi, koji je golom iz penala u nadoknadi vremena savladao Lids u Londonu 3:2. Tri vodeća tima se i posle ove runde nalaze nalaze na dva poena razmaka.

Liverpul je imao mnogo problema sa Vilom, na povratku Stivena Džerarda na Enfild. Više od sat vremena igre su se mučili Crveni da probiju organizovani bedem rivala, da bi na kraju u tome uspeli iz jedanaesterca.

Tajron Mings je oborio Mohameda Salaha u šesnaestercu, sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je egipatski napadač.

Ispostavilo se da je detalj iz 67. minuta rešio pobednika. Do kraja su gosti nešto konkretnije napali, što je ekipi Jirgena Klopa otvorilo nekoliko kontra-napada, ali je nedostajala prava završnica. Najbolju šansu za promenu rezultata propustio je Diogo Žota u nadoknadi.

Liverpul u sledećem kolu čeka Njukasl. Vila gostuje Noriču, a u taj duel ulazi sa 12. pozicije uz 19 poena.

Pravi spektakl viđen je u okršaju Čelsija i Lidsa. Čak tri penala je dosuđeno, od kojih je jedan bio u 90+4. za trijumf domaćeg tima – 3:2.

Rafinja je doveo Lids do prednosti iz jedanaesterca u 28. minutu, da bi Mejson Maunt poravnao u 42. Na novi gol čekalo se do 58. kad je Žoržinjo bio precizan sa bele tačke. Delovalo je tad da će tim Tomasa Tuhela lagano sačuvati prednost u nastavku, ali su Beli pogotkom Džoa Gelharta u 83. šokirali pristalice domaćih.

Ni tu, ipak, nije bio kraj. Posle starta Mateuša Kliha u šesnaestercu, sudija Kris Kavano je dodelio novi penal Čelsiju. Ponovo je mrežu zatresao Žoržinjo i doneo Plavima važne poene.

Londonski klub u sledećem kolu dočekuje Everton. Lids gostuje Mančester Sitiju sa 16. pozicije uz 16 bodova.

Već do poluvremena je domaći tim stekao dva gola prednosti – Aleksandar Lakazet je pogodio u 21, a Martin Edegor u 27 – pa je posao u nastavku bio znatno lakši.

Kontrolisali su domaći meč bez mnogo problema, da bi u 62. Gabrijel definitivno otklonio dileme oko pobednika.

Arsenal je peti na tabeli sa 26 bodova. Sautempton je 16. sa 16.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here