Razrešeni čelni ljudi HRT-a

0

Vanja Sutlić

Pored Sutlića, koji je razrešen sa devet od 11 glasova, članovi saveta su, sa osam glasova "za", razrešili i direktora HTV-a Blaga Markotu.

Pored Markote, koji je to učinio u pismenom obliku, tokom sednice su svoje mandate na raspolaganje dali i ostali članovi uprave HRT-a.

U obraćanju članovima saveta pre razrešenja, Sutlić je rekao da nije imao podršku vlade i Sabora za otvaranje novih kanala, ali ni od samog saveta, dodavši da su brojne afere u HRT-u, za koje je rekao da su izmišljene, služile za rušenje njegovog dostojanstva i verodostojnosti.

Kako je glavna urednica informativnog programa HRT-a Hloverka Novak-Srzić bila odsutna sa sednice, navodno zbog bolesti, Programski savet HRT-a dao je upravi tri dana, a Srzićevoj rok od sedam dana da se izjasne o zahtevu Markote da se Srzićeva razreši dužnosti.

Na početku sednice izabran je nov predsednik saveta, Zvonko Milas, koji je u savet ušao kao predstavnik veteranskih udruženja i koji je, po nekim medijskim tvrdnjama, blikzak sadašnjoj premijerki Jadranki Kosor. On je izabran sa šest glasova.

Razrešenje Sutlića i ostalih rukovodilaca odvija se u periodu punom afera kao što je Sutlićevo vređanje novinarke Ivane Dragićević-Veličković i kažnjavanja novinara koji su javnost izvestili o tome, ili podaci o lošem poslovanju i gubicima, o drastičnom padu gledanosti i o sumnjivim ugovorima za snimanje TV serija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here