Foto: MN Press
Aleksandar Prijović

Aleksandar Prijović je završio svoju misiju u Australiji. Nekadašnji reprezentativac Srbije je posle dve uspešne godine sporazumno raskinuo ugovor s Vestern Junajtedom i okončao boravak u A-ligi.

– Želeli bismo da se zahvalimo Aleksu na vremenu koje je proveo tokom dve sezone sa nama u Vestern Junajtedu. Odigrao je značajnu ulogu u uspehu kluba u šampionatu 2021/22. i želimo mu puno uspeha u narednim koracima – rekao je generalni direktor Vestern Junajteda Mal Impiombato.

Prijović je za Vestern Junajted odigrao 44 utakmice, postigao 19 golova i upisao sedam asistencija. Bio je jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh najmlađeg profesionalnog kluba u Australiji, kkoji je u sezoni 2021/22. osvojio prvu titulu. Srpski napadač je u toj sezoni dao 13 golova, od kojih četiri u plej-ofu. Za sjajnu partiju u velikom finalu protiv Melburn Sitija (2:0) nagrađen je medaljom Džoa Marstona, koja se dodeljuje najboljem pojedincu meča za titulu.

U drugoj sezoni Prijović je imao skromniji učinak. Najpre je izostajao iz tima zbog nesporazuma s upravom jer je želeo da odei vrati se u Evropu, a kasnije je usledila povreda zbog koje je takođe propustio deo sezone.

Vestern Junajted je već angažovao i zamenu za nekadašnjeg srpskog reprezentativca. Reč je o veteranu Nikiti Rukavicji (36), kojem je letos istekao ugovor sa Makabijem iz Haife. Rukavicja je poreklom Ukrajinac, ali ima i australijsko državljanstvo. Za Sokeruse je odigrao 21 meč i postigao jedan gol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here