EPA/Peter Schneider
Miomir Kecmanović

Stokholm čeka novog šampiona.

Miomir Kecmanović uzeo je pehar iz ruku Holgeru Runeu i vratio ga u vitrine dvorane “Kungliga” koja će do kraja ove nedelje saznati ime novog šampiona ATP turnira Serije 250 koji se odigrava u prestonici Švedske.

Naš as iskoristio je nedokučivu krizu u kojoj se našao mladi danski teniser i stao u red onih koji su na tome profitirali. Beograđanin je odigrao odličan meč ove srede uveče u drugom kolu 673.630 evra vrednog turnira u dvorani i, lakše nego što bi ATP renking nagovestio, savladao nekada četvrtog a trenutno šestog igrača sveta – 7:6 (7:3), 6:2.

Kecmanović će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Elijas Imer – Dino Prižmić.

– Mislim da sam igrao jako dobro danas posle dugo vremena – rekao je Kecmanović koji je do ove srede uveče imao skor 0-5 u duelima sa Top 10 igračima na ATP turu.

– Srećan sam, lep je osećaj biti u poziciji da odigraš ovakav meč. Poseban je osećaj pobediti šestog na svetu. Bio sam blizu ove godine protiv nekih drugih momaka iz vrha, drago mi je da sam konačno uspeo u tome – dodao je 24-godišnjak.

Srbin je odigrao meč sa 19 vinera i samo pet neiznuđenih grešaka. Potpuno smiren i koncentrisan, napao je svaku od tri brejk šanse koju je imao u drugom setu i svaku pretvorio u brejk, nakon što je u prvom propustio svih pet i morao do vođstva kroz taj-brejk.

Rune na 0:1 nije više verovao u odbranu titule i to je “debelo” pomoglo Kecmanoviću da dovrši posao mnogo lakše nego što je možda očekivao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here