Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde sjajnom igrom su deklasirali Kluž rezultatom 4:0(2:0) u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Crveno-beli su sada mnogo bliži grupnoj fazi ovog takmičenja i, možda je rano reći, ali bi po svemu viđenom ove večeri revanš kroz devet dana u Rumuniji trebalo da bude čista formalnost.

Kluž se nije pokazao u pravom izdanju, Zvezda ga je apsolutno nadigrala, a od početka nije bilo rešenja za Zvezdinog “iks-faktora” Milana Pavkova.

I ovog puta bio je “džoker” Dejana Stankovića, a poverenje da počne utakmicu opravdao je već posle pet minuta igre na stadionu “Rajko Mitić”.

Tada je pokazao istančan njuh za gol isprativši akciju i šut El Fardua Bena koji se od golmana Arlauskisa odbio pravo na njegovu glavu.

Sjajno je trznuo i sa oko 15 metara loptu poslao u praznu mrežu gostujućeg tima. Usledila je erupcija oduševljenja na tribinama i ovacije za Zvezdinog napadača.

Kluž je uspeo da se brzo oporavi od šoka, ali ne i da uzvrati, jer je Zvezda sa Sekuom Sanogom i Gejlorom Kangom uspela da zatvori sve rupe na sredini terena.

Milan Borjan praktično je bio nezaposlen u prvom poluvremenu, a najviše se isticao kada je slavio pogotke svojih saigrača. Tu priliku je imao ponovo u 38. minutu.

Ponovo je u centru pažnje bio Milan Pavkov, kome ide 70 odsto drugog gola Zvezde. Centaršut Mirka Ivanića je, sa igračem na leđima, maestralno spustio grudima ka Aleksandru Kataiju, a Zvezdina “desetka” je efektno pogodila kroz noge igrača ispred sebe za velikih 2:0.

Jedina mrlja iz prvog poluvremena je bila povreda Miloša Degeneka, koji se u 45. minutu bez duela i lopte požalio na bol u zadnjoj loži, legao na travu i više nije mogao da nastavi.

Nije Zvezda stala, već je nastavila da napada i traži nove golove, a posle nekoliko promašaja Pavkova u nastavku, na scenu je stupio Mirko Ivanić.

Najpre je u 68. minutu oduzeo loptu na sredini terena, furiozno povukao kontru i poslužio El Fardua Bena koji je zakucao loptu u mrežu i podigao tri prsta u znak proslave.

Ni tu nije bilo podizanja ručne, već je devet minuta kasnije i sam Ivanić dobio nagradu za izuzetnu partiju ove večeri.

Posle kornera sa leve strane je sjajno skočio, nadvisio svog čuvara i trzajem glavom postigao pogodak za konačnih 4:0.

TOK MEČA: CRVENA ZVEZDA – KLUŽ 4:0(2:0)

KRAJ

DRUGO POLUVREME

87. minut – Najveća šansa za Kluž koji je posle šuta Alibeka pogodio prečku.

80. minut – Dupla izmena u Zvezdi, izašli strelci Ivanić i Pavkov ušli, Srnić i Krstović.

77. minut – GOOOOL! Ubacio je iz kornera Ben, a protivničkoj odbrani se iskrao Ivanić i glavom šalje loptu u mrežu Kluža. 4:0

68. minut – GOOOOL! Mirko Ivanić je uzeo loptu na sredini terena, pokrenuo kontru, poslužio Bena koji je sjajno pogodio za velikih 3:0.

60. minut – Još jedna dobra prilika za Zvezdu. Ben i Pavkov su bili praktično u kontri dva na jedan, ali je Pavkov uputio vrlo loš šut.

52. minut – Velika prilika za crveno-bele. Ubacio je Katai sa levog boka, a u kaznenom je ponovo bio najviši Pavkov i šutirao je glavom ali je golman gostiju dobro intervenisao.

49. minut – Uputio je Deak šut iz slobodnog udarca ali je lopta završila preko gola.

46. minut – Utakmica je nastavljena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

PRVO POLUVREME

45. minut – Prinudna izmena u taboru Zvezde. Degenek je osetio bol u zadnjoj loži i jedva je napustio travnjak i umesto njega je morao da uđe Radovan Pankov.

38. minut – GOOOOL! Lepo je u kazneni ubacio Ivanić, tamo je najviši bio Pavkov koji grudima spušta do Katajia koji šalje loptu u mrežu gostiju. 2:0

27. minut – Kluž preuzeo inicijativu, imali su više vezanih prekida, crveno-beli se dobro brane.

12. minut – Šutirao je Ivanić sa više od 20 metara ali je golman gostiju lako pokupio tu loptu.

5. minutGOOOOL! Šutirao je Ben, Arlauskis odbranio, a Pavkov natrčao i glavom sa ivice kaznenog prostora poslao loptu i nebranjenu mrežu. 1:0

1. minut – Utakmica je počela.

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić – Kanga, Sanogo – Katai, Ivanić, Ben – Pavkov.

Kluž: Arlauskis – Manea, Čestor, Čobotariju, Kamora – Sušić, Rodriges, Sigurjonson – Deak – Debeljuk, Omrani.

Obe ekipe su pod pritiskom prolaska, jer bi neuspeh u ovom dvomeču i za jedne i za druge značio korenite promene.

Crvena zvezda će pokušati da iskoristi domaći teren u prvom meču i stekne zalihu pred revanš za sedam dana.

To nije uspela u protiv moldavskog Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to ju je kasnije koštalo eliminacije.

Kluž je u istoj 3. rundi puta ka elitnom rangu eliminisan od švajcarskog Jang Bojsa.

Utakmicu na stadionu “Rajko Mitić” sudiće bugarski arbitri, na čelu sa Georgijem Kabakovim.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here