Raj pre smrti

0

Ako vam obećaju Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju, pa na tom obećanju dobijete izbore, pa vam onda poture u zamenu samo Trgovinski sporazum koga odmah suspenduju da bi vam i to zamenili za takozvane vizne olakšice – i ako vam, posle svega, Boris, Boža i Mlađan bubnjare da svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo – niste doživeli ništa novo već samo balkansku varijantu stalnog redefinisanja uspeha.

 

Ali, nije sve izgubljeno, nije ni gavran crn koliko izgleda, mada je, što ga više perete sve crnji. Nema razloga za rezignaciju ili defetizam. Malo zasoljeno i gledano pomalo filozofski, na svetu postoje samo dve situacije kada treba da budete zabrinuti.

 

I evo vam ponovo priče sa zida u irskoj kavani: živite opušteno, a brinite se samo kada je u pitanju bolest, da li ćete ozdraviti ili umreti. Ako preživite, nakrivite kapu, nema više razloga da padate u brigu.

 

Ako ne preživite, jedina briga je da li ćete otići u raj ili u pakao.
Ali, šta ako odete u pakao? E, tamo ćete, veli irska priča, sresti toliki broj svojih prijatelja iz kavane da nećete uopšte imati vremena ni za kakvu brigu.

 

Duhovito, lepo, ohrabrujuće za sve koji imaju smišla za duhovitost, duhovnost i transcendenciju. Ali, šta ćemo onda sa masom ovozemaljskih sladostrasnika, hedonista, sekularista i ostalih koji su davno napustili svaku duhovnost i vegetiraju na ovom svetu pod sloganom "ovde i sada"; koji bi u raj pre nego što odu Bogu na istinu. Za takav slučaj postoji samo jedna nada i jedna zemlja.

 

Ako Bog nađe malo vremena za Srbiju, eto nas pred rajskim perivojem pre nego umremo. Gorepomenuta trojka nam to, biće u dosluhu sa nebom, garantuije po stoti put. Koliko već početkom iduće godine smeši nam se šengenistansko predvorje raja. Do tada ostaje samo da posvršavamo malo preostalog ovozemaljskog posla; da Rasim u Luciferov veliki kazan sa ključalom vodom potopi Mladica, a u onaj manji Hadzića.

 

Posle toga ostali uslovi za Raj pre smrti biće automatski odrađeni. Tako će, naprimer, premijer Cvetković ispovraćati MMF-u milijarde pozajmljene bez pokrića, a ministar vojni će nas izvući iz satanizma i blasfeme neutralnosti u društvo Milostivih Samarićana, zvano NATO pakt…
 

Svečni ulazak u Raj pre smrti biće proslavaljen na Trgu Republike. Stotinu jerihonskih truba trubiće evro-psalme i atlantsku gloriju bogu, uz Dinkićevu gitaru. Na svečnoj tribini lepršaće anđeoska krila Baraka Obame, možda i Dzozefa Bajdena u plišanoj odori heruvima.

 

Dok jerihonske trube budu svirale "Odu evropskim integracijama", Feldmaršal Vasione sa crnom mrljicom na sedoj kosi čitaće poslanicu apostola Havijera srpskim Korinćanima pod naslovom"Milosrdni Anđeo".

 

Divota. Ali, šta ako ovakvi kakvi smo grešni, dve hiljade četrnaeste ne budemo ušli u taj "raj" ili Bog bude i dalje zauzet nekim ozbiljnijim projektima? Ili, kao što se može desiti, ako budemo tamo ulazili kad pametniji od tuda budu izlazili? E,na to nemam dogovora.
 

Obratite se Feldmaršalu Vasione za crnom mrljicom na sedoj kosi. Za njega ste dva puta glasali. Ničim izazvani.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here