Twitter/MORH/MoD Croatia
Francuski borbeni avion „rafal“

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona “rafal” stiglo je u Hrvatsku. “Rafali” su oko podneva ušli u hrvatski vazdušni prostor, javlja N1 Zagreb. U Zagreb su svi sleteli do 12:50 sati.

Hrvatska je 2021. potpisala ugovor s Francuskom o kupovini 12 polovnih francuskih borbenih aviona „rafala“, vredan 999 miliona evra.

Prvi avion preuzet je u oktobru prošle godine u francuskoj vojnoj bazi u Mon de Marsan. U Francusku je na obuku poslato oko 90 članova tehničkog i letačkog osoblja.

Zagrepčani su se danas okupili na Gornjem gradu kako bi videli prelet prvih „rafala“.

Zbog kiše i lošeg vremena onemogućen je prelet aviona koji sleću jedan po jedan zbog oblaka, radilo se o radarskom razdvajanju, javljaju naši reporteri.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here