Radulovićem protiv Miškovića

0

Mogući povratak odbeglog direktora C marketa Slobodana Radulovića za kojim je zbog afere "stečajna mafija" raspisana Interpolova poternica, mogao bi osim najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića da uznemiri i sve koje je Radulović "prozivao" za "najkoruptivniju od svih afera", privatizaciju C marketa.
Na optužujućem spisku čoveka koji je pre osam godina pobegao iz Srbije su: biznismen Milan Beko i niz političara, među kojima nekadašnji premijer Vojislav Koštunica, bivši ministri policije Dušan Mihajlović i Dragan Jočić i privrede Predrag Bubalo.

Obavestio i Brisel
Sažetu hronologiju događanja vezanih za preuzimanje C marketa Radulovićevi advokati su u martu 2011, podelili na konferenciji za novinare. To pismo, povodom prodaje lanca "Delta Maxi
" belgijskom Delhaizu, je bivši direktor C marketa uputio zajedno sa dokumentacijom na stotinu evropskih adresa. Pored ostalih svim nadležnim odeljenjima u Komisiji EU zaduženim za monopol, korupciju, kriminal, kao i nadležnim pojedincima zaduženim za prijem Srbije u EU.

O "najvećoj pljački Srbije" Radulović je progovorio posle pet godina izgnanstva, a krajem prošle godine poručio i da je protiv njega napisana "politička optužnica" i da ima nameru da se vrati i kaže sve šta zna. Priče o tom povratku podgrejane su izjavom vicepremijera Aleksandra Vučića da u Srbiju ovih dana stiže još jedno lice sa poternice i dok deo javnosti spekuliše da je bivši čelnik C marketa teško bolestan i želi da što pre dođe i kaže sve šta zna, ima i onih koji duboko veruju da je potreban državi upravo zbog dokumentovanih dokaza protiv Miškovića koga optužuje da je organizovao "najveću pljačku u istoriji Srbije".
Da bi Radulović mogao bude "svedok pod zaštitom" u slučaju privatizacije C marketa, potvrdio je njegov bivši pravni zastupnik Vladimir Horovic. On iz pravnog ugla objašnjava za "Vesti" da takvu odluku donosi Tužilaštvo koje procenjuje šta on zna i koliko im to znači.
– Ja sam kao Radulovićev pravni zastupnik doveo do toga da on suštinski bude oslobođen za sve što se odnosi na C market, pa je logično da mu sud posle takve presude ukine pritvor i bez posebnog zahteva – objašnjava Horovic, dodajući da se presuda od pet godina zatvora izrečena Raduloviću odnosi na "stečajnu mafiju" koja nije u vezi s C marketom.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here