EPA/PETER DEJONG / POOL
Radovan Karadžić

Kćerka dr Radovana Karadžića Sonja Jovićević Karadžić upozorava da je u Velikoj Britaniji nastavljeno psihičko i fizičko maltretiranje njenog oca i da mu je ponovo ukinuta mogućnost da pozove svoju porodicu.

– U ponedeljak u poslepodnevnim časovima Radovan Karadžić je bez ikakvog objašnjenja ili prava da se javi porodici odvežen u bolnicu. Tamo mu je saopšteno da će biti zadržan do daljeg. Više od sedam časova je držan u jednoj maloj prostoriji, a da mu nije bilo dozvoljeno da uzima hranu, dobija lekove ili ide u toalet. Za to vreme su se promenile četiri smene sa po četiri čuvara. Lekar nikada nije došao, već su bili samo tehničari koji su mu uzeli krv. I pored njegovog konstantnog insistiranja nije dobio odgovor zašto je u bolnici, kakvi nalazi mu se rade, ko je odlučio da ostane u bolnici i zbog čega ne može da se javi porodici – kaže Jovićević Karadžić za “Vesti”. Objašnjava da je Karadžić oko ponoći odvežen iz bolnice u svoju ćeliju sa konstatacijom da je odbio preglede zbog čega neće dobiti na uvid nalaze istih.

– Navodi se da je on samovoljno napustio bolnicu kao da je slobodan čovek. Valjda je to trebao biti alibi zato što tri godine nema nikakvu medicinsku pomoć, dijagnostiku i terapiju. Alibi za prošle tri godine i alibi za buduće nepostupanje – kaže Sonja Jovičević Karadžić. Kaže da se maltretiranje njenog oca time nije završilo zato što je po povratku u ćeliju video da mu je telefonska kartica blokirana i da ne može nikome da se javi.

– Potpuno je jasno da je planirano da se tu više i ne vrati. Tamo se dešava nešto izuzetno sumnjivo i opasno. Čovek može bukvalno da nestane, da se ne zna ni gde, kada, ko i zašto ga je odveo i to pod najmonstruoznijim izgovorom “da je morao biti prebačen u bolnicu” – zaključuje ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here