Lična arhiva
BRIŽNA ĆERKA: Helena sa mamom Monikom

Naša plemenita čitateljka Mirjana Mali iz Sidneja poslala je 100 dolara maloj Heleni Terzić iz Beograda, čija je majka Monika od porođaja u stanju budne kome. Njihova majka i baka Ljiljana Terzić od rođenja unuke pokušava da obezbedi ćerki što bolje uslove življenja, a Heleni lepo detinjstvo.

Ljiljana je zahvaljuje Mirjani na donaciji koja je, kaže, mnogo obradovala sve u kući.

– Hvala vam od srca što ste nas se setili u ovo teško finansijsko vreme i obradovali za uskršnje praznike. Zahvaljujući vašoj humanosti i saosećajnosti mogla sam Heleni da kupim poklon, a ćerki Moni osnovne potrepštine u apoteci – priča Ljiljana Terzić.

Kaže da Monika razume kad joj se govori, pa joj ispričala da je iz daleke Australije stigao novčani poklon za nju i Helenu.

– Želim toj divnoj ženi svaku sreću – poručuje Ljiljana Mirjani.

Mala Helena se silno obradovala poklonu, a Ljiljana priča da je njena unuka dete za primer sa svim peticama u đačkoj knjižici.

Ćerka Mona je prikovana za krevet, ne govori, ali joj Helena izmami osmeh na licu. Devojčica je stalno uz majku češlja je, pravi joj frizure, priča nešto, pravi i bukete od papirnog cveća i donosi majci..

– Najteže mi je kada me unuka pita kada će njena mama da počne da priča, zašto stalno leži, kako je čuvala dok je bila beba…

Prepričava nam kako, kada je Mona napolju u kolicima i padne joj glava sa strane, Helena ostavlja igru, dotrčava do kolica i penje se na prste da ispravi Moniki glavu.

– Unuka je pomazi i kaže joj, dobra moja mama – priča Ljiljana kroz suze.

Koliko je devojčica privržena majci dokazuje i brigom za nju u kući.

– Helena jako brine o svojoj mami. Ne da mi da povisim ton. Obično reagujem kada Mona neće da jede, pa joj glasnije kažem da mora da uzme zalogaj, unuka dotrčava da brani mamu – prenosi nam baka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here