Radnici “Morave” već 3 meseca u štrajku

0

"I danas na praznik smo tu. Koleginice smo pustili kućama da farbaju jaja. Niko nam se ne obraća iz lokalne vlasti. To znači da je lokalna vlast rešila da zatvori ovu stanicu koja važi za jednu od najlepših u Srbiji i da se na ovom mestu gradi nešto drugo, a da Morava ugasi", izjavio je član Štrajkačkog odbora Milorad Džamić.

U opštini Vrnjačka Banja, nikog od nadležnih nije bilo da potvrdi informaciju o oživljavanju stare autobuske stanice koja je već godinama izdata taksi prevoznicima.

Štrajkači žale što su gosti Vrnjačke Banje i sami Banjčani izloženi neprijatnostima, ali tvrde da ne vide drugačiji način za rešenje svog problema.

Vlasnik Morave, Ostoja Tegeltija je u pritvoru od 16. marta zbog sumnje da je, poslujući nezakonito protivpravno, pribavio više od 150 miliona dinara.

Predsednik Samostalnog sindikata Morave Bojan Gavrilović, rekao je da je Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu za ekonomiju podnet zahtev za raskid ugovora sa Ostojom Tegeltijom.

Štrajkači su od Ministarstva ekonomije zatražili i pomoć u otplati dugova Morave koji sada iznose više od četiri miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here