Putin: Strateški poraz značio bi kraj državnosti Rusije – moramo ići do kraja

4
Printscreen/RTS

Neprijatelj radi na snižavanju praga za upotrebu nuklearnog oružja, što može zahtevati promenu naše nuklearne doktrine, poručio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u Hanoju ocenjujući da je pogrešno obrazloženje koje se čuje na Zapadu, prema kojem Rusiji treba da se nanese strateški vojni poraz jer bi, kako ističe, strateški poraz za Rusiju značio kraj njene državnosti.

– Sad razmišljamo o tome šta bi moglo da se promeni u našoj nuklearnoj doktrini. U svakom slučaju, znamo da potencijalni neprijatelj radi na tome, na novim elementima koji se odnose na snižavanje praga za upotrebu nuklearnog oružja – rekao je Putin novinarima u Hanoju, odgovarajući na pitanje pod kojim okolnostima je Moskva spremna da promeni svoju nuklearnu doktrinu.

Putin je posebno istakao da se “na Zapadu prave eksplozivne nuklearne naprave ultra male snage”.

– I znamo da u stručnim krugovima na Zapadu postoji ideja da se takvo oružje može upotrebiti i to ne mora biti strašno. Može biti strašno, a možda i ne, ali na to moramo obratiti pažnju. I obraćamo pažnju – naglasio je.

Prema njegovim rečima, upravo je to ono što je povezano sa izjavama o mogućnosti promene ruske nuklearne doktrine.

– Strateške nuklearne snage Ruske Federacije su uvek u stanju pune borbene gotovosti, tako da nas ono što sada rade zapadne zemlje malo brine, ali mi to, naravno, pažljivo pratimo – rekao je Putin u razgovoru sa novinarima.

Putin je ukazao da je reakcija Zapada na njegove mirovne inicijative očekivana, ali će ih razumni političari uzeti u obzir, ako žele da okončaju sukob u centru Evrope.

– Što se tiče reakcije naših takozvanih partnera, rekli ste da je nisam očekivao. Baš suprotno, očekivao sam upravo takvu reakciju u prvoj fazi. Šta će biti kasnije, vreme će pokazati. Sve će zavisiti od situacije na terenu. Mislim da će neki razumni političari ipak razmišljati o tome da li su predlozi koje sam dao realni, objektivni i u skladu sa interesima ugovornih strana i cele Evrope, između ostalog, da li oni zaista žele da okončaju sukob u centru Evrope – istakao je ruski predsednik.

Putin je još jednom naglasio da Rusija nikad nije odbila pregovore sa Ukrajinom i da je spremna da nastavi dijalog na osnovu sporazuma u ​​Minsku i Istanbulu.

– Ako je uslov Kijeva za pregovore povlačenje ruskih snaga – to se nikad neće desiti – objasnio je on.

Putin je nazvao pogrešnim obrazloženje koje se čuje na Zapadu, prema kojem Rusiji treba da se nanese strateški vojni poraz.

– Za Rusiju će strateški poraz značiti kraj njene državnosti. Oni kažu da žele da nanesu strateški poraz na bojnom polju. Šta to znači za Rusiju? Za Rusiju to znači kraj njene državnosti, kraj hiljadugodišnje istorije ruske države – rekao je Putin.

Ističe da se postavlja pitanje, zašto da se plaše i zar nije bolje ići do kraja?.

 

4 COMMENTS

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ..EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here