EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV/KREMLIN /SPUTNIK
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Samarkand na samit Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), a na marginama tog događaja ruski lider će održati niz bilateralnih sastanaka.

Samit ŠOS održava se 15. i 16. septembra.

Kako se očekuje, lideri organizacije razgovaraće o širokom spektru pitanja – jačanju potencijala organizacije u oblasti bezbednosti i stabilnosti, jačanju ekonomskih veza, razvoju saobraćajne povezanosti, jačanju kulturne i humanitarne dimenzije ŠOS.

Putin bi u četvrtak trebalo da se sastane sa stranim liderima u bilateralnim i multilateralnim formatima. Razgovaraće sa predsednicima Kirgizije Sadirom Žaparovom, Turkmenistana Serdarom Berdimuhamedovom, Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevom, Irana Ebrahimom Raisijem, pakistanskim premijerom Šahbazom Šarifom i predsednikom Kine Si Đinpingom. Osim toga, 15. septembra biće održan trilateralni samit Rusija-Mongolija-Kina uz učešće šefova država.

Putin će 16. septembra održati bilateralne sastanke sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom, indijskim premijerom Narendrom Modijem i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

2 COMMENTS

  1. Wouw – Putler je genije. Svi mu se klanjaju. I Kirgistan, i Uzbekistan i Armenija, Mongolija…..sve sila do sile. Ali tu je i Kina. Pa i Indija. Kao i Teheran i nezaobilazni pocasni predsednik BiH i veliki Bakirov prijatelj. Ovaj sumit ce da bude presudan za dalji tok istorije sveta.

  2. Wauw bitno je da si se ti javio da si nesto pametno rekao 🤣🤣 da nema tebe mi ne i znali sta bi od prave objektivne informacije, ajde vrati se ispod stola inklamfanje ponovo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here