EPA/Alexeio Nikolsky
Vladimir Putin

Aktivna implementacija novih tehnologija neophodna je za jačanje suvereniteta Rusije i Belorusije. Rešavanjem ovog zadatka bave se Moskva i Minsk, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u govoru učesnicima jedanaestog foruma regiona Rusije i Belorusije.

Ruski predsednik je dodao da je to potrebno i u cilju povećanja konkurentnosti i obezbeđenja održivog ekonomskog rasta u dugoročnoj perspektivi. Prema njegovim rečima, bavljenje takvom implementacijom je neophodno ne samo na nacionalnom, već i na regionalnom nivou, čemu doprinosi forum regiona dve zemlje.

– Oko 250 sporazuma i ugovora u vrednosti od 24 milijarde rubalja biće potpisano tokom foruma regiona Rusije i Belorusije – naglasio je Putin.

Putin je istakao i da Rusija i Belorusija zajedno rade na projektovanju orbitalnih i zemaljskih komponenti satelitskih sistema za posmatranje zemljine površine i navigaciju.
Takođe je naglasio da Uralska fabrika civilnog vazduhoplovstva i fabrika za remont aviona u Baranovičima u Belorusiji zajedno rade na stvaranju lakog višenamenskog aviona.

On je dodao da je Belorusija jedan od ključnih ekonomskih partnera Rusije i da je robna razmena dostigla rekordnih 46,5 milijardi dolara, kao i da na Moskvu otpada oko 60 odsto spoljnotrgovinskog poslovanja Minska.

Rusija čvrsto drži prvo mesto po investicijama u belorusku ekonomiju sa više od 5 milijardi dolara, a u celoj Belorusiji radi oko 2,5 hiljada kompanija sa ruskim kapitalom.

Putin je zaključio da integracioni procesi u kojima učestvuju Moskva i Minsk donose praktičnu korist obema zemljama.

Na kraju svog govora, ruski predsednik je čestitao Belorusiji Dan nezavisnosti i 80. godišnjicu oslobođenja od nacista, koja se obeležava 3. jula. Prema njegovim rečima, Rusija i Belorusija će uvek pamtiti kako su narodi dve zemlje zajedno odbranili otadžbinu i po cenu ogromnih žrtava oslobodili Evropu od fašista.

4 COMMENTS

  1. A Vasa zemlja je produzena ruka i dozivotni satelit Amerike
    Ziveo Putin jos 100god na celu Rusije
    Nek crknu dusmani u celom svetu.

  2. Jok ti imas suverenitet. Kosi bre ti ko tebe pita Sudbinu sveta resavace Putin i niko vise. Vase zemlje odakle si ti koji se lazno predstavlja koristisi Srpsko ime samo sluge Amerike i Nato pakta

  3. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here