Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Rusija podržati demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris.

Govoreći na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, Putin je primetio da Kamala Haris ima “zarazan smeh”, navodeći to kao razlog za rusku podršku njoj, a ne njenom republikanskom protivkandidatu Donaldu Trampu, prenosi “Izvestija”.

Ruski predsednik je istakao da Kamalu Haris smatra favoritom, nakon što se aktuelni predsednik SAD Džo Bajden povukao iz trke za Belu kuću.

– Rekao sam da je naš favorit, da tako kažem, sadašnji predsednik, gospodin Bajden. Zato je on uklonjen iz trke i preporučio je svim svojim pristalicama da podrže gospođu Haris. I mi ćemo učiniti isto, podržaćemo je – rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, “Kamala Haris se toliko zarazno i ekspresivno smeje da to sugeriše da je kod nje sve u redu”.

Putin je uporedio stavove predsedničkih kandidata Donalda Trampa i Kamale Haris.

– Tramp je uveo toliko ograničenja i sankcija protiv Rusije, kakve nijedan predsednik nikad ranije nije uveo. A ako je kod gospođe Haris sve u redu, onda će se ona možda uzdržati od ovakvih postupaka – zaključio je ruski predsednik.

Istovremeno, britanska agencija Rojters ocenjuje kao ironičan Putinov komentar o “zaraznom smehu” Kamale Haris.

Rojters podseća da je Putin ranije ove godine izjavio da bi prednost dao Bajdenu, a ne Trampu, jer je Bajden predvidiviji političar “stare škole”.

Američke obaveštajne službe smatraju da Rusija želi da na novembarskim izvorima pobedi Tramp jer on manje podržava Ukrajinu u ratu protiv Rusije, napominje britanska agencija, ali ističe Putinovu današnju izjavu o oštrim Trampovim sankcijama protiv Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here