Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Moskva ne može da proglasi prekid vatre u Ukrajini u nadi da će druga strana preduzeti pozitivne korake.

Putin je rekao novinarima u Astani da je prekid vatre na liniji razdvajanja nemoguć do početka mirovnih pregovora sa Ukrajinom.

– Ne možemo dozvoliti da neprijatelj iskoristi prekid vatre da bi poboljšao svoju poziciju – naglasio je ruski predsednik.

On je dodao da je prekid sukoba između Rusije i Ukrajine preko posrednika nemoguć.

– Uvek smo bili za pregovore, nikada nismo odustajali od njih. Završetak sukoba uz pomoć posrednika i samo preko njih mi se čini malo verovatnim. Pre svega zato što je malo verovatno da će posrednik biti ovlašćen da potpiše konačni dokument – rekao je Putin.

On je naveo da je Rusija spremna da razgovara o pitanjima strateške stabilnosti sa SAD, ali da je potrebno sačekati novu administraciju u Vašingtonu da bi se razumeo njen stav.

– Moramo da sačekamo izbore u SAD i razumemo raspoloženje i preferencije buduće administracije. Spremni smo za to – rekao je Putin i dodao da je Rusija spremna za dijalog sa Sjedinjenim Državama.

Ruski predsednik je naglasio da je nemoguće govoriti o konstruktivnom dijalogu pre izbora u Americi i podsetio da je Moskva formulisala svoje bezbednosne predloge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here