EPA/Gavriil Grigorov
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom posete Vijetnamu rekao da će se “uslovi pregovora menjati u zavisnosti od situacije na bojnom polju”.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna da pregovara o rešenju rata već sutra, ali da sve zainteresovane strane treba da prouče njene mirovne predloge.

Prema izveštajima ruskih novinskih sajtova TASS i Ria Novosti, Putin je to rekao na konferenciji za novinare u Vijetnamu u četvrtak, 20. juna.

Osvrćući se na svoju pregovaračku poziciju, iznetu pre nedelju dana uoči Globalnog samita mira u Švajcarskoj na koji Rusija nije pozvana, Putin je rekao: “Predlozi naše strane su na stolu. Ne zavisi od nas kada će svi akteri zainteresovani za pregovore uzeti ono što je na stolu i preći na pregovore. Oni to mogu da urade sutra, ali na njima je kada će se potruditi da to urade.”

Međutim, Putin je jasno stavio do znanja da nema nameru da povlači ruske trupe sa teritorije Ukrajine kao preteču mirovnih pregovora:

“Ako su pregovori povezani sa povlačenjem naših trupa, to se nikada neće dogoditi, jer režim u Kijevu ne želi da se odrekne vlasti”.

Takođe je primetio da je navodno negativna reakcija Zapada na njegove predloge od 14. juna “očekivana”.

– Predlozi Rusije za rešavanje sukoba u Ukrajini će varirati u zavisnosti od situacije na frontu – rekao je Putin i dodao da je “Rusija spremna da odgovori na predlog pregovora o ratu u Ukrajini i sutra. Nije važno gde se oni održavaju: u Minsku, Istanbulu ili Švajcarskoj”.

1 COMMENT

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here