Pustite me da na miru učim fudbalere

0

Na zadatku: Korin Dijakre želi da bude u senci svojih igrača

Francuskinja Korin Dijakre ušla je u istoriju kao prva žena trener jedne muške profesionalne ekipe u nekoj od vodećih zemalja Evrope, kad je u ponedeljak vodila Klermon Fut protiv Bresta (1:2) u meču 1. kola Druge lige Francuske.
– Ne treba u vezi sa svim ovim praviti nepotreban cirkus, meni je jedino bitno da se koncentrišem na treniranje Klermona – rekla je ova 40-godišnja žena.
Dijakreova je potpisala ugovor na dve godine, a na ovoj funkciji zamenila je Portugalku Helenu Kostu koja je napustila Klermon ubrzo pošto je u junu promovisana za trenera.
Pre imenovanja Koste, odnosno Dijakreove, jedina žena koja je trenirala neki muški seniorski tim u Evropi bila je Italijanka Karolina Morače, koji je na dve utakmice 1999. godine vodila ekipu Viterbeze u italijanskoj Seriji C1.
– Znam da će ovo kod nekih izazvati dodatnu pažnju, ali želim samo da radim svoj posao. Cilj mi je da koliko je to moguće ostanem u senci, a da u centru pažnje budu moji fudbaleri jer od njih zavisi uspeh Klermona – kazala je Korin Dijakre, koja je i sama svojevremeno igrala fudbal za Sošo i godinama bila član ženske reprezentacije Francuske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here