Pusti snovi o trofeju

0

 


Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrokupa i ostvare najveći klupski rezultat u Evropi u novijoj istoriji!
U revanš utakmici polufinala u Kazanju, Uniks je pobedio Crvenu zvezdu sa 84:67 (15:15, 27:21, 23:13, 19:18) i tako nadoknadio minus 11 iz Beograda.
Uoči prvog polufinalnog duela Uniks je bio apsolutni favorit da osvoji Evrokup. Ubedljiva pobeda u Kombank areni, međutim, dala je iznenadnu nadu crveno-belima da mogu da naprave podvig.
U Kazanju su se izabranici Dejana Radonjića držali tokom prvog poluvremena, kada su čak i vodili sa četiri poena razlike. Ali, posustali su u u finišu druge, a potpuno podbacili u trećoj četvrtini, kada su dozvolili domaćini da se razigra i prvi put dođe u vođstvo veće od 11 poena razlike.
U finišu utakmice ukazala se nova šansa da se prednost domaćina može sustići, ali crveno-beli su previše grešili, a sjajni Grk Nikos Zisis to surovo kažnjavao.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je Uniksu plasman u finale Evrokupa i istakao partiju Nikosa Zizisa.
– Čestitam Uniksu na pobedi i na plasmanu u finale. Zizis je odigrao neverovatan meč. On je košarkaš koji je igrao za najbolje evropske klubove, veoma je iskusan i zna kako se igraju ovakve utakmice. Nažalost, nismo uspeli da sačuvamo prednost iz prvog meča. U prvoj četvrtini smo bili ravnopravan rival sa Uniksom i da smo tako nastavili u ostatku meča, bio bi drugačiji rezultat. U drugoj četvrtini Uniks je počeo da igra bolje, ali mi smo morali bolje od onoga što smo pružali. Ipak, u drugom poluvremenu oni su počeli da pogađaju mnogo dalekometnih šuteva i mi na to nismo imali odgovor – rekao je Radonjić.

NAJBOLJI AKTER: Nikos Zizis

Zvezdin trener dodao je da je njegov tim imao šansu i u finišu meča, ali da nije imao dovoljno sreće:
– Uniks je taktički odigrao dobro, preuzeli su inicijativu i mi nismo uspeli da ispratimo taj tempo. Imali smo šansu i u finišu meča, nadali smo se da će naši nosioci igre pogoditi neke šuteve, ali dve bitne lopte su "izašle iz koša". Snaga i iskustvo Uniksa su presudili. Takođe, imali smo probleme, jer se Raško Katić povredio. Nije mogao da pruži svoj maksimum, mnogo nam je nedostajao, pa je morao da igra Mitrović, koji je dugo pauzirao. To je previše da bi bili ravnopravni sa ekipom kakva je Uniks.

 

 

 

UNIKS 84
CRVENA ZVEZDA 67
UNIKS: Meki 4, Zisis 26, Harangodi 8, Sergejev, Veremenko 8, Sokolov 2, Kajmakoglu 12, Antipov, Gaudlok 17, Eidson 4, Kurbanov 3, Šeleketo.
CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović 2, Lazić 2, Blažič 7, Simonović 6, Marjanović 12, Radenović 5, Katić 10, Tejić, Nelson 11, Dženkins 9, Dragićević 3.
DVORANA: Sportski centar Kazanj. GLEDALACA: 5.000.

 

 

TRINKIJERI: Prevazišli smo sami sebe
Trener Uniksa Andrea Trinkijeri bio je ponosan na svoj tim posle velike pobede u revašu polufinala Evrokupa.
– Želim da se zahvalim igračima i navijačima, oni su bili fantastični i to nam je pomoglo. Bila je ovo užasno duga nedelja, ali bili smo u stanju da se skupimo i nadmašimo sebe – rekao je Trinkieri.
Italijan se, zatim, ponovo vratio navijačima, koji proteklih godina nisu davali veliku podršku timu.
– U Italiji kažemo nadamo se najboljem, pripremamo se za najgore. Zahvalan sam navijačima, moj tim igra fantastično ove sezone. Već 20 godina sam u poslu, ovo se ne dešava često. Imamo tri – četiri poraza u ovoj sezoni, publika nam je mnogo pomogla. Podržavali su nas čak i kada rezultat nije išao u našu korist, verovali su u nas – zaključio je Trinkieri.

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here