Publika plakala, ali od smeha

0

Umetnice podelile radost druženja sa zemljacima

Predstava mami na smeh suprotstavljanjem zakonite žene i ljubavnice, njihovim različitim poreklom (jedna je iz grada, druga sa sela), time da jedna o pokojniku govori sve najlepše, a druga obrnuto…

Maestralna igra gošći iz Beograda podigla je publiku na noge, a bilo je i suza, ali od smeha.

Na kraju predstave glumice su nagrađene ovacijama, ali su i one aplaudirale zemljacima u publici.

Ovo je bilo treće gostovanje Ljiljane Blagojević u Frankfurtu. Osvojila je srca publike, a o predstavi ona za "Vesti" kaže:

– Premijera je bila pre dva meseca. Predstava fenomenalno prolazi gde god je igramo. Mi smo prošle nedelje bili u Cirihu, a evo sada u Hajdelbergu i Frankfurtu. Publika reaguje spontano, smeje se od srca, a to me veoma raduje zato što je ova predstava i rađena da nasmeje.

 

Vida Crnčević je napisala ovu priču koja zadire u sudbine tzv. malih ljudi, a one su uvek koliko tragične toliko i smešne. Zahvalna sam ovoj publici i drago mi je što u Frankfurtu, Hajdelbergu i Vupertalu organizuju pozorišne predstave, a bilo bi lepo da to čine i naši ljudi u drugim delovima Nemačke.

 

Najmlađi gledalac

Bojan Stjepanović je sa 22 meseca i neizbežnom cuclom bio najmlađi gledalac u sali. Ali, to nije sve jer je on, da bi prisustvovao ovoj predstavi, doputovao sa majkom Smiljanom, ocem Goranom i Milicom Srdić čak iz Vupertala.

 

Inače, Ljiljana Blagojević je početkom godine bila gost na "Krajiškom prelu" u tom gradu i tada je osvojila njihova srca.

Organizator ovog gostovanja bila je Vera Krstić iz Firnhajma koja je nedavno za svoj angažman na polju kulture dobila "Zlatnu značku" Ministarstva dijaspore.
– Ako je neko zaslužio to priznanje, onda je to Vera i ja joj od srca čestitam, kaže Ljiljana.

Sonja Knežević je posle predstave sijala od sreće i ne krije oduševljenje zbog sjajnog prijema.

– Publika u Frankfurtu je reagovala istovetno kao i ona na premijeri u Beogradu. Ja sam prvi put, sa svoje 52 godine, u Nemačkoj. Moja deca, koja su velika, bila su u Berlinu i Minhenu. Presrećna sam što mogu da se pohvalim da sam bila u Nemačkoj i ovde upoznala divnu ženu Veru Krstić – kaže Sonja i dodaje:

– Putovanja su naporna i čovek se umori, a ja sam ovde dušu odmorila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here