Prvo u se, pa Amerikanci!

0

Već oguglao: Trener Vujošević sa svojim, uglavnom, novim đacima

Košarkaški klub Partizan prvi put u 21. veku je u poziciji da ne sastavlja i ne sprema tim za Evroligu. Ipak, njegove ekipe su i prethodnih sezona bile sastavljene pretežno od mladih, talentovanih igrača, što kod navijača budi nadu da će trener Duško Vujošević opet "skuckati" tim za respekt, koji će rasti kako sezona bude odmicala.
 

Gazpromu 50 odsto KK Partizan?
Trofejni stručnjak provukao je priču o ulaganju kompanije Gazprom u KK Partizan, mada je jasno da to zbog nepostojeće zakonske regulative ne može da se primeni na predstojeću sezonu.
– Posle svega što se desilo, treba nekom da objašnjavaš da Partizan radi u nenormalnim uslovima. Naravno, nismo jedini koji nisu plaćeni, ali smo među takvima jedini koji pravimo rezultat. Ali, sa druge strane pozitivno je da su nam iz vrha države rekli da postoje šanse da 50 odsto KK Partizan kupi Gazprom. Dakle, ne da će imati samo 50 odsto FK Crvena zvezda, nego i KK Partizan. Time je vlast pokazala da vodi brigu o oba kluba i pokazali su državničku odgovornost – rekao je Vujošević.

– Evrokup je teško takmičenje, koje može da se prati ako imate dobru ekipu, na način kako je to prošle sezone radila Zvezda. Evrokup je jako takmičenje, mada je Evroliga znatno jače… Voleo bih da napravimo tim koji će kvalitetom biti iznad nivoa Evrokupa – rekao je trener Partizana i dodao. – Pojedini košarkaši su bili u dilemi da li da dođu kod nas, s obzirom na to da ne učestvujemo u Evroligi. Bilo bi lepo da oni koji dođu budu iznad ranga Evrokupa, ali da to pokažu na terenu, a ne u mislima i predstavi koju su sami kreirali. Pogledajte kakve ekipe prave Budućnost, Cedevita, Zvezda… Moj san je da ekipa Partizana bude srazmerna takmičenjima u kojima će se nadmetati.
Na prozivci se okupilo 10 seniora i petorica igrača na probi. U narednim danima i nedeljama može se očekivati još nekoliko novih lica…
– Paralelno sa radom na fizičkoj spremi, radićemo na dovođenju još ponekog pojačanja. Ne treba očekivati senzacije, ali neki razgovori su u toku i nadam se da će biti uspešno privedeni kraju. Kada kompletiramo ekipu od domaćih i evropskih košarkaša, videćemo šta toj ekipi nedostaje i na konkretnim pozicijama tražiti Amerikance – otkrio je Vujošević koncept za sezonu 2014/15.
Trofejni trener je novinarima okupljenim na prvom treningu crno-belih rekao da "problema ima, ali da to i nije novost":
– Pred svaku sezonu ima nekih problema, koje na kraju uspemo da razrešimo, makar u smislu rezultata. Možda su oni sada komplikovaniji nego ranije, ali shvatamo to kao viši nivo igrice. Prošle godine sam do stepena pornografije ponavljao koliko je teška finansijska situacija u Partizanu i da preti opasnost da se talentovani tim raspadne, iz razloga što igrači nisu plaćeni. Oni su igrali sa ljubavlju i zanosom, ali to su stvari koje imaju granice. Zato sam više nego iznenađen kad vidim da su neki iznenađeni što su te najave ovog leta doživele svoju potvrdu.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here