Prvi rođendan slavili u prirodi

0

Kulturno-umetničko društvo "Dobrivoje Putnik" iz St. Galena organizovalo je nedavno izlet u u obližnji Mogelsberg, kraj Degershajma.
– Okupili smo se danas da obeležimo prvu godinu postojanja, koja je po nama veoma uspešna. Uspeli smo da skupimo decu koja su voljna i željna da rade, da se vrate matici i da upoznaju svoje poreklo. Ovo je završno druženje za kraj ove sezone a okupilo se oko 70 članova, jer je nama godina kao i školska od avgusta do jula meseca – kaže Tane Milićević, predsednik KUD-a "Dobrivoje Putnik" iz St. Galena.
Za ovu priliku uprava udruženja je spremila dva praseta na ražnju, kao i kuvani pasulj, a majke folkloraša su donele salate i ostale priloge kao i razne slatkiše.
Deca su se igrala u obližnjoj šumi po veoma toplom i lepom vremenu. Posle ručka je sledilo i narodno veselje, svirao je harmonikaš Darko Pavlović, a folkloraši i članovi ovog udruženja su proveli u prirodi. Uz hladno piće, pečenja i muzike izlet je trajao do pred sam mrak.
– Naša ćerka Kristina je počela da igra u klubu, pa smo došli da ozvaničimo kraj sezone i da se malo opustimo od svakodnevnog posla – kaže član ovog udruženja Danijel Mišić rodom iz Rekavice kod Banjaluke.

 

Uživanje
– Veoma lep dan, čist vazduh, deca se igraju u prirodi a i mi roditelji, mezimo i uživamo. Šta čovek više da poželi – kaže Zoran Marinković, član ovog kluba, rodom iz Banjaluke.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here