Prvi koraci Tare, Anđele i Luke

0

To je bio i praktičan način da gosti budu zaštićeni od kiše, koja je u Sidneju padala već treći dan. Priređena je bogata trpeza, muzika i pesma, a poseban doživljaj priredili su mladi – članovi folklornih grupa iz lokalnog ansambla "Gavrilo Princip" i najmanji iz "škole folklora", kao i gosti iz Dapta, Vulongonga i Srpskog centra Bonirig.

Predsednik SNO Đorđe Grubišić je, pozdravljajući goste, naglasio da je posebno srećan što vidi tako mnogo mladih okupljenih na njihovom saboru.
 

Pored domaćih igrača o kojima brinu vođa folklora Danica Subotić i koreograf Aleksandar Popović, u toku dana nastupile se i folklorne grupe iz crkveno-školskih opština "Sveti Jovan Krstitelj" iz Dapta i Vulongonga, koje vodi koreograf Đorđe Nikolić, kao i Boniriga sa koreografom Goranom Nikolićem. Program je vodila Nataša Ivanović.
 

 

Mladima je ovo bila prilika da nakon pauze od par meseci pokažu svoje umeće u kolu.

 

Ne manje bili su uzbuđeni njihovi roditelji, posebno zato što je bilo dece koja su u nedelju pravila prve korake pred publikom. Tako smo, na prostoru pored zgrade SNO, našli tri mame koje su po poslednji put proveravale i uređivale nošnju svoje dece.

 

Dragana Pantelić bila je sa kćerkom i sinom Tarom i Đorđem Dimićem, a ceo "posao" još je nadgledala i baka Mirjana. Slađana Mirćetić je uređivala svoju kćer Anastaziju, a tu su se zatekli i mama Ivana i tata Zoran Tomašević sa svojim sinovima Mitrom i Lukom.

 

Pridružile su im se još dve devojčice iz grupe u kojoj deca igraju. To su bile Anđela Nikolić i Anastazija Subotić. – Deca su uzbuđena, nije ni čudo, treba da nastupe pred ovoliko naroda – kažu roditelji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here