Promovisani novi treneri

0

Zajednička slika sa osnivačem ESDO škole Kunibertom Bakom
 

Polaganje je nadgledao i potvrdio Kunibert Bak iz Nemačke, predsednik IHSDO (Međunarodna federacija za zdravlje i samoodbrambene SPORTove) i osnivač ESDO borilačke veštine, koji je na kraju polaganja podelio svima diplome i zaželeo im puno uspeha u daljem radu.

 

Sihfet Mašinović polaže za braon pojas
 

– Danas su polagala četiri moja učenika – Milan Savanović, Sihfet Mašinović i Manuel Coler i David Stojnić za trenera i crni pojas prvi dan. Nakon 20 godina teškog rada sam položio za crni pojas peti dan – kaže Miroslav – Miki Stojnić, učitelj ove borilačke veštine i dodaje:

 

Polaže za braon pojas: Milan Savanović
 

-Do sada su uspešno osam mojih učenika polagali za crne pojaseve, to je možda za nekoga malo, ali kod nas mora minimalno 10 godina velikog rada i treninga da prođe i da se polaže za crni pojas. Tako je i sa polaganjem za trenera, kojih imam šest obučenih i diplomiranih zajedno sa mojom suprugom – kaže Stojnić.

 

Prima od učitelja crni pojas i kimono: Davisd Stojnić
 

– Danas je za mene veliki dan. Polagao sam za trenera i ujedno i za crni pojas prvi dan – izjavio je budući trener i član ESDO škole iz St. Margretena David Stojnić.
U ovoj ESDO borilačkoj školi, jednoj od najvećih u istočnoj Švajcarskoj, članovi treniraju od sedam do 77 godina, a podeljeni su u tri grupe i to – dečja, juniorska i seniorska grupa. Inače, članovi ove škole na evropskom i švajcarskom takmičenju osvajali su brojne pehare i spada u sam vrh ESDO borilačkih škola. U ovoj školi treniraju ljudi koji žive i rade u Švajcarskoj sa čitavog Balkana i Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here