Prodaja ”Telekoma” je neshvatljiv potez

0

"Jedini razlog koji se može čuti u medijima jeste da vlast posluje sa njim nestručno i nedomaćinski. Ono što je naročito apsurdno je da i sami političari na vlasti to javno govore, tvrdeći na taj način za sebe da su nesposobni", ocenila je Smiljanić.

 

Telekom mora da ostane u vlasništvu države: Aleksandra Smiljanić
 

Ona je naglasila da se zalaže za slobodno tržište, ali smatra da određena strateška infrastrukturna preduzeća, kao što su Telekom, EPS, Železnica, treba da ostanu državna.

"S obzirom da se Telekom bavi uglavnom uslužnom delatnošću, prodajom ne mogu da se očekuju dalje investicije u proizvodnju i nova radna mesta u Srbiji", objasnila je ona.
"Naprotiv, izvesno je smanjenje radnih mesta kako u Telekomu, tako i u domaćim firmama koje proizvode za Telekom", upozorila je Smiljanić.

Ona je iznela sumnje da je podizanje cene pretplate za četiri puta povezano sa privatizacijom Telekoma, jer je to bio uslov zainteresovanih kupaca.

"Naime, prema mojim informacijama sličan scenario se desio u Hrvatskoj, gde je pretplata povećana nekoliko puta neposredno pre no što je Dojče Telekom kupio Telekom Hrvatske", podsetila je Smiljanić.

Sve u svemu, meni je prodaja Telekoma neshvatljiv potez, dodala je Smiljanić i naglasila da se tim potezom gubi važna poluga vlasti kojom može da se podstakne privreda, stvore nova radna mesta i utiče na cenu telekomunikacionih usluga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here