commons.wikimedia/Violetova
Skoplje

Privredna komora Srbije (PКS) uskoro će otvoriti predstavništvo u Skoplju kako bismo pružili još snažniju podršku jačanju privrednih veza dveju zemalja i da pokažemo da su Srbija i Severna Makedonija pravi primeri uspešne regionalne saradnje bez barijera, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

– Mnogo toga smo već uradili, malo nam nedostaje da budemo primer kako treba da funkcioniše “one stop shop” kada je u pitanju trgovina i uslugama i robom, da zaista nemamo nijednu smetnju i da možemo da funkcionišemo kao zemlje EU. Naš cilj je da Srbija i Severna Makedonija budu primer zemalja koje jasno pokazuju kako mogu da olakšaju svojim privrednicima poslovanje do te mere da ne razmišljaju o administrativnim pitanjima, već da se bave onim što najbolje znaju, a to je da stvaraju novu vrednost – rekao je Čadež.

Kako ističe, prve aktivnosti predstavništva biće usmerene na ubrzavanje administrativnih procedura da bi se nesmetano povezali u jedinstveno tržište, kao i na povezivanje poslovnih zajednica i partnera.

– Već smo krenuli u proceduru otvaranja predstavništva, imamo velike planove, radimo kao do sada i još intenzivnije – poručuje Čadež.

Kako je saopštila PKS, predstavnica Privredne komore Srbije u Skoplju biće Nola Ismajloska Starova.

Kako je istakla, već ima ima dosta iskustva u odličnoj saradnji sa PKS i komorama u regionu, u oblasti regionalne saradnje i na polju evropskih integracija.

– Predstavništvo PKS u Skoplju biće snažna podrška još boljoj saradnji privreda i kompanija dveju zemalja -rekla je Ismailovska Starova, koja očekuje da će ovaj odličan primer slediti i druge komore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here